İtalya Ve İspanya'da Düğüm Çözülüyor

İspanya'da lider durumdaki Real Madrid, Malaga deplasmanında berabere kalması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek İtalya'da Roma'nın yakın takibindeki Juventus, sahadan galibiyetle ayrılması halinde üst üste altıncı şampiyonluğuna ulaşacak.

İspanya ve İtalya liglerinde liderliği elinde bulunduran Real Madrid ve Juventus, yarınki maçlarından puanla ayrılmaları halinde şampiyonluklarını ilan edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan ve Avrupa'nın en büyüğü olmanın hesaplarını yapan Real Madrid ve Juventus, kendi liglerinde de şampiyonluğa bir adım uzakta. 20 takımlı İspanya Futbol Ligi'nde (La Liga) 90 puanla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, ligin son haftasında yarın deplasmanda Malaga ile karşılaşacak.

Şampiyonluk mücadelesi verdiği Barcelona'nın üç puan önünde yer alan Madrid temsilcisi, TSİ 21.00'de başlayacak mücadelede berabere kalması durumunda 5 yıllık şampiyonluk özlemine son verecek. Son dört yılda üç kez ipi göğüsleyen Katalan temsilcisi ise sahasında Eibar ile puan mücadelesi verecek.

İtalya Futbol Ligi'nde (Serie A) üst üste altıncı şampiyonluğuna çok yaklaşan Juventus, lig maratonunun bitmesine iki hafta kala kümede kalma mücadelesi veren Crotone ile sahasında TSİ 16.00'da karşılaşacak.

Son üç haftada Atalanta ve Torino ile berabere kalıp, Roma'ya yenilen siyah-beyazlı ekip, son iki maçını kazanan Crotone'yi mağlup etmesi halinde şampiyonluğa uzanacak. Kendisini dört puan geriden takip eden Roma'nın bugün Chievo deplasmanından puansız dönmesi halinde Torino temsilcisi sezonu şampiyon olarak bitirmeyi garantileyecek.

Kaynak: AA