Diyarbekirspor'da Yeni Teknik Adam Belli Oldu

Spor Toto 3. Lig takımlarından Diyarbekirspor’da yeni teknik adam belli oldu. Takımın başında deneyimli çalıştırıcı Necat Gürpınar getirildi.

Yeni sezon için hızlı bir başlangıç yapan Diyarbekirspor’un yeni çalıştırıcı Necat Gürpınar, eğitimci yönüyle öne çıkıyor. İngilizce ve Arapça bilen 59 yaşında çalıştırıcının futbol yaşantısı, Manisaspor genç takımında başlıyor. Sakatlığı nedeniyle futbol yaşantısı kısa süren Gürpınar’ın teknik direktör kariyerinde ise önemli yerler bulunuyor. Suudi Arabistan, İngiltere, Hollanda, Fas ve Türkiye liglerinde uzun yıllar görev yapan Necat Gürpınar, ilk teknik direktörlük görevine Suudi Arabistan’ın Al-Ahli Saudi Sports kulübünde altyapı antrenörü olarak başladı.

İlk şampiyonluğunu burada yaşayan Gürpınar, daha sonraki yıllarda İngiltere’nin Bırmıngham City, Totthanam Hotspurs, Aston Villa, Worcester City, Doncaster Rovers, Hollanda 2. Liginde Tel-Star, Fas 1. Liginde Al-Wıdhad, Türkiye liglerinde Yeni Sincanspor, Kayserispor, İzmirspor ve Bucaspor kulüplerinde teknik direktörlük ve teknik menajerlik görevlerinde bulundu.

Ayrıca UEFA kurslarında Antrenör Eğitim Yönetmeni olarak görev alan Gürpınar, Türkiye Futbol Federasyonun çeşitli kademelerinde hem dış görevlerde bulundu hem de eğitim kurumlarında aktif olarak görev yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu’nda ilk olarak futbol akademilerinin kurulmasında planlama ve denetleme görevlerini yapan Gürpınar, genç futbolcu gelişim programlarını çıkartarak, profesyonel kulüplerin gelişimlerinde önemli rol aldı.

Kaynak: İHA