Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası

Bartın Üniversitesinin, Sivas'ta gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası serbest stilde Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın Üniversitesinin, 56 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonadan 13 madalyayla döndüğünü belirtti.

Üniversitenin, serbest stilde aldığı 2 altın, bir gümüş ve 2 bronz madalyayla Türkiye ikincisi olduğunu ve şampiyonada derece elde eden sporcuların uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığını ifade eden Bozkuş, şunları kaydetti:

'Farklı üniversitelerden 90 sporcunun katıldığı şampiyonada, bayan güreş takımımız ise eksik sıkletle katılmış olmasına rağmen Türkiye üçüncülüğünü elde etmiştir. Müsabakalarda bayanlarda 60 kilogramda Nuray Karadağ, 72 kilogramda Beste Altuğ, 61 kilogramda Sedat Özdemir, 65 kilogramda Veli Yantır, 96 kilogramda Kadir Cebi altın madalya, 57 kilogramda Şaban Kızıltaş gümüş madalya kazanmıştır. Bu sporcularımız, önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Gösterdikleri performansla göğsümüzü kabartan oyuncularımızın bu başarılarını dünya şampiyonasında da göstereceklerine ve ülkelerine madalyalarla döneceklerine inanıyorum.'

Kaynak: AA