Cengiz Ünder'e dev talip

İspanyol devi Atletico Madrid, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a attığı ikişer golle tüm dikkatleri üzerine çeken Cengiz Ünder'in transferi için düğmeye bastı.

Cengiz Ünder'e dev talip
Lider Başakşehir'in Beşiktaş'ı 3-1 yendiği maçta iki golle yıldızlaşan Cengiz Ünder, Türkiye'nin gündemine oturdu... Perşembe günü de Fenerbahçe ağlarına iki gol bırakan 19 yaşındaki yıldız, kısa sürede iki büyük takım önünde harika performanslar ortaya koydu. Balıkesir Sındırgı doğumlu olan Cengiz, 2013 yılında Türkiye'nin alt yapı konusunda en başarılı kulüplerinden Altınordu'ya geçerek belki de hayatının en kritik adımını attı. İzmir kulübünde oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Cengiz, Milli Takım'ın altyapı kategorilerinde oynamaya başladı. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'de 6 gol ve 4 asistlik performansıyla yeteneklerini gösterdi.

ABDULLAH AVCI'NIN ROLÜ DE BÜYÜK

Sezon başında sadece 700 bin Euro karşılığında sessiz sedasız Başakşehir'e transfer olan genç yıldız, Abdullah Avcı'nın desteğiyle bir anda ligin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 'Cengiz'in içinde Gheorge Hagi genetiği var' ifadesini kullanarak, genç futbolcunın yeteneklerine dikkat çekmişti.

200 BİN FAZLAYA SATMADI!


Sezon başında Cengiz'i almak isteyen tek kulüp Başakşehir olmadı. Başakşehir 700 bin Euro teklif ederken, bir kulüp de 900 bin Euro'yu gözden çıkardı. Fakat Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 'Gelişimi daha iyi olur' diyerek 200 bin Euro düşük teklife rağmen Başakşehir'i seçti.

Cengiz Ünder'e dev talip

ATLETİCO MADRİD'İN RADARINDA

Süper Lig'de sezonun en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Cengiz Ünder, Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer gündemine girmeyi başardı. Bu kulüplerin başında da Atletico Madrid geliyor.

FİYATI NE OLACAK?

Takvim'in haberine göre; 2011 yılında Arda Turan'ı transfer eden İspanyol kulübü şimdi de Cengiz için harekete geçmiş durumda. Atletico Madrid'in teknik patronu Diego Simeone'nin bir süredir genç yıldızı takip ettiği ve sezon sonunda resmi teklif yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca kadrosunda Emre Mor'u bulunduran Dortmund ile birlikte B.Münih de Cengiz'i sürekli izliyor. Başakşehir'in genç yıldıza ne kadar fiyat biçeceği de merak ediliyor.