3. Geleneksel Hitit Koşusu'na Doğru

Çorum Belediyesince düzenlenen 3. Geleneksel Hitit Koşusu'nun 14 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, Hitit Koşusu'nun, ilk kez düzenlendiği 2015 yılından itibaren her yıl prestiji artarak devam ettiğini ve Türkiye'de önemli bir yer edindiğine dikkati çekti.

Organizasyonun, gelecek yıllar içerisinde dünya genelinde de ses getireceğine inandığını dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

'Hitit Koşusu'nun ilkini yaparken, Türkiye ve dünyada spor camiasında yer bulacak bir spor faaliyeti olmasını arzulamıştık. İlki, Türkiye'de yankı bulan bir koşu organizasyonu oldu. İkincisinde ise dünya atletizm çevrelerinde yankı bulan, uluslararası atletizm camiası tarafından takdir edilen bir organizasyon oldu. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz ve ilk iki yıla göre daha fazla katılımın olduğu, daha geniş çaplı, kalitenin bir çıta daha üste çıktığı bir organizasyon olacak. Geçtiğimiz yıl yarışların organizasyonunda gösterdiğimiz üstün başarı ile European Athletics tarafından yıldızlı yarışlar kategorisinde değerlendiriliyoruz.'

Hitit Koşusu'nun 14 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini belirten Külcü, yarışların, 10 kilometre genel klasman, 10 kilometre Türk sporcu, veteranlar ve 3 kilometre halk koşusu olmak üzere 4 klasmanda yapılacağını, katılımcaların 13 Mayıs akşamına kadar kayıt yaptırabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA