Uluslararası Basketbol Bilimleri Sempozyumu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu:'(İstanbul'daki Dörtlü Final) Arzumuz, taraftarın gelmesi ve bütün dünyanın görmesi. Ülke olarak bu imajı dünyaya vermek istiyoruz' THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı:'Dörtlü Final'in son 5 yılda ikinci kez şehrimize dönmesini büyük bir heyecanla karşılıyoruz' Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi Bertomeu:'İstanbul bilinen bir şehir olmasına rağmen bu tür etkinlikler şehrin marka değerine katkıda bulunuyor'

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne ev sahipliği yapacak İstanbul'da basketbol coşkusu sürüyor.

Dörtlü Final organizasyonu öncesi Uluslararası Basketbol Bilimleri Sempozyumu, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de başladı.

Sempozyumun ilk gününde açılış sunumlarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu yaptı.

Kısa bir konuşma yapan Hidayet Türkoğlu, Dörtlü Final'de tribünlerin tamamen dolu almasını istediklerini belirterek, 'Organizasyon 213 ülkeden yayınlanacak. Dört farklı takımın taraftarı olacak. Kendi ülkemizin taraftarı da orada olacak. Gönlümüzden geçen takımımızın finale gitmesi. Arzumuz, taraftarın gelmesi ve bütün dünyanın görmesi. Ülke olarak bu imajı dünyaya vermek istiyoruz.' dedi.

Türkoğlu, organizasyon için yeterli desteği devlet açısından da aldıklarını ve Dörtlü Final'in iyi geçmesini arzuladıklarını dile getirdi.

- Aycı: 'Tüm aktörlerin muhteşem bir atmosferi yaşaması önemli'

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul'un çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

'Organizasyonun içindeki tüm aktörlerin muhteşem bir atmosfer içinde yaşaması önemli. İstanbul'un bir ünü var. İstanbul sürprizlere açık bir şehir. Muhteşem maçlar oynanıyor. Avrupa'nın en mükemmel basketbol olayına ev sahipliği yapabilmek, tüm Avrupa'dan gelen taraftarları, Avrupa'nın en muhteşem antrenörlerini, oyuncularını İstanbul'da ağırlayabilmek, bir tat, bir doku bırakabilmek, bu organizasyonun içinden muhteşem çıkmak bizim için önemli. Dörtlü Final'in son 5 yılda ikinci kez şehrimize dönmesini büyük bir heyecanla karşılıyoruz.'

Avrupa Ligi organizasyonuyla ortaklıklarının 2010'da başladığını hatırlatan Aycı, 'Ortaklığı 2020 yılına kadar uzatarak sürdürüyoruz. Türk Hava Yolları, Avrupa'nın en iyi hava yolu seçiliyor. İki önemli markanın yan yana gelmese çok güzel.' ifadelerini kullandı.

- Bertomeu: 'İstanbul'un görünürlülüğü artacak'

Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ise bir organizasyonun ev sahipliği yapan şehrin görünürlülüğünü artırdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'İstanbul bilinen bir şehir olmasına rağmen bu tür etkinlikler, şehrin marka değerine katkıda bulunuyor. Dünya çapında 213 ülke bugünden itibaren pazara kadar bu maçları takip edecek. İstanbul'un görünürlülüğü artacak. 30 ülkeden 600'den fazla gazeteci geliyor. Geçen sene Berlin'de 35 milyon avroluk ekonomik fayda çıktı.' diye konuştu.

THY Avrupa Ligi'nin büyüme sürecinden bahseden Bertomeu, 'Dörtlü Final, yerel olmaktan çıktı, küresel hale geldi.' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunda gelecekte Türk takımlarının azalmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bertomeu, şunları söyledi:

'16 takım formatında bir başka Türk takımını organizasyona dahil etmek kolay değil. Gelecekteki gelişmeler üzerine çalışmamız gerekiyor. Şüphesiz basketbolunun Türkiye'de geliştiğini görüyoruz. Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye'de lig büyüyor. Ama kulüplerin altyapısına yönelik diğer unsurlarda da büyümesi gerekiyor. Bir senede harcanan para yerine konsolide edilen bir bütçe, Avrupa Ligi'nde istikrarın sürdürülebilir olması lazım. Vizyonu bir Avrupa Ligi projesi haline getirmek lazım. Diğer yıllarda da istikrarın sağlanması gerekiyor. Bu kısa süre içinde arzu edilen şekilde çözümlenecektir, ama 'gelecek yıl' diyemiyorum.'

Çeşitli oturumlarla süren sempozyum yarın sona erecek.

Kaynak: AA