Organ Bağışına Destek İçin Yelken Açtılar

'Hayata Yelken Aç' projesi kapsamında yelken yarışlarının ikincisi yapıldı.

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen 'Hayata Yelken Aç' projesi kapsamında yelken yarışlarının ikincisi; televizyon, sinema, tiyatro, spor ve müzik dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Memorial Sağlık Grubu katkılarıyla yapılan yelken yarışlarının startı Moda Deniz Kulübünün önünden verildi. Katılımcılar, yarışı aynı noktada tamamladı.

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, Türkiye'de binlerce insanın yaşamını devam ettirebilmek için organ nakli olması gerektiğinin altını çizerek, 'Sporu yaşam felsefesi haline getirmiş olan değerli yelkencilerimiz ve bu yolda bizlerle birlikte yürüyen ünlü dostlarımızın duyarlılığı, bu konuda katetmemiz gereken mesafenin azaltılması için çok önemli.' ifadelerini kullandı.

Memorial Sağlık Grubu Medya ve İletişim Direktörü Yeliz Soydan Şengün ise organ bağışının yetersizliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen projelerin bu konuda farkındalığın artmasına önemli katkılarda bulunduğunu ve bu tür çalışmalara kurum olarak her zaman destek vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA