4. İslami Dayanışma Oyunları'nda Milli Güreşçiler 2 Madalya Aldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nın 7. gününde milli güreşçiler 2 madalya kazandı.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda erkekler arasında serbest stilde 57, 65, 74 ve 97 kilo güreş müsabakaları gerçekleştirildi.



Milli güreşçiler 1 gümüş 1 bronz madalya aldı

Soner Demirtaş serbest stile 74 kilo müsabakalarında Pakistanlı ve Türkmenistanlı rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Özbek Bekzod Abdurakhmonov’u da yenen Demirtaş finalde Kırgız Muslim Evlaev ile karşılaştı. Finalde Kırgız rakibine kaybeden Demirtaş gümüş madalya aldı.

Nebi Uzun bronz madalya aldı

57 kiloda mücadele eden milli güreşçi Nebi Uzun Pakistanlı Muhammed Bilal’i yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Azerbaycanlı Mahir Amiraslanov’a yenilen Uzun, bronz madalya için Kamerunlu Roland Tambi Nforsong ile karşılaştı. Rakibini 10-1 yenen Nebi Uzun bronz madalya kazandı.

65 kiloda mücadele eden Safa Aksoy ilk karşılaşmada Türkmenistanlı rakibini yense de çeyrek finalde Kazak İlyas Zhumay’a yenilerek madalya lama şansını kaçırdı.

97 kiloda mindere çıkan Müren Mutlu ilk karşılaşmada Kazakistanlı Mamed İbragimov’a yenilerek elendi.

Serbest stilde güreş müsabakaları yarın da devam ediyor

Erkekler arasında serbest stilde güreş müsabakaları yarın da devam ediyor. Yarın erkekler serbest stilde 61, 70, 86, 125 kiloda müsabakalar gerçekleştirilecek.

Milli güreşçilerimiz Münir Recep Aktaş (61kg), Zafer Dama (70 kg), Selim Yaşar (86 kg) ve Salim Ercan (125 kg) madalya için yarın mücadele edecek.

Kaynak: İHA