Şehit Yasin Yılmaz Türkiye Kadınlar Ve Erkekler Bocee Şampiyonası Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun işbirliğiyle İçel’de düzenlenen, Şehit Yasin Yılmaz Türkiye Kadınlar ve Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası başladı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun faaliyet programında bulunan şampiyona, 18-21 Mayıs tarihleri arasında İçel Marina’da gerçekleştirilecek. Her yaştan sporcunun katılabildiği müsabakaların ilk gününde yapılan program, İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in açılış konuşması ile başladı.

Gökbel, “Bugün İçel’de 4 gün sürecek olan bir spor etkinliğine daha tanık oluyoruz. İçel gerçekten son yıllarda spor kenti olma adına çok büyük adımlarla koşan bir il. Bocce ülkemizde 1990’dan sonra tanınan bir spor dalı haline geldi. Her yaştan ve her insanın yapabileceği bir spor dalı. Dolayısıyla bu etkinliği çok önemsiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak da çok önem veriyoruz” dedi.

İçel’de son yıllarda çok büyük spor organizasyonları yapıldığının altını çizen Gökbel, “Biz İçel Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren bazı uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yaptık, bunları geleneksel hale getirdik. Uluslararası İçel Maratonu, Tour Of İçel Bisiklet Yarışları gibi birçok etkinliğe de ev sahibi olduk. İçel, başta ifade ettiğim gibi bir spor kentidir. 365 gün gerek coğrafi gerekse de iklimsel konumuyla her branşta sporun yapılabileceği ender şehirlerimizden bir tanesidir. Ben sizlere tekrar İçel’e hoş geldiniz diyorum ve bugün başlayacak olan yarışmalarda bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Müsabakalara Türkiye’nin çeşitli illerinden, aralarında dünya ve Avrupa’da dereceye giren milli sporcuların da yer aldığı 250 kadın ve erkek sporcu katılıyor. 4 gün boyunca devam edecek olan müsabakalarda ilk 16’nın belirlenmesinin ardından, ilk 8’ler belirlenecek ve finale kadar elemeler sürecek. 21 Mayıs tarihinde madalya töreniyle sona erecek olan yarışlarda dereceye giren sporcular milli takım seçmelerine katılarak, milli formalarıyla İtalya, Fransa ve Hırvatistan’da Türkiye’yi temsil edecek. Şampiyona bocce disiplininde yer alan geleneksel, basamak, kombine, röle ve altın nokta kategorilerinde kadınlar ve erkekler olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA