4. Avrupa Kung Fu-Geleneksel Wushu Şampiyonası

Gürcistan'da düzenlenen şampiyonaya Türkiye'den 119 sporcu katılıyor.

4. Avrupa Kung Fu-Geleneksel Wushu Şampiyonası'nda yarışan 29 ülke arasında en geniş katılımı, 119 sporcuyla Türkiye sağladı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Olimpiyat Salonu'nda düzenlenen turnuvanın ikinci gününde AA muhabirine konuşan Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, şampiyonaya en geniş katılımın, Taolu ve Qinda disiplinlerinde yarışan 119 sporcuyla Türkiye'den olduğunu söyledi.

Akyüz, Türkiye'nin başörtüsünün yasaklandığı 2013’ten beri Avrupa Şampiyonaları’na katılmadığını hatırlatarak, 'Bu yıl sağladığımız ön mutabakatta başörtüsü yasağının kalkacağıyla alakalı karar çıktı. Biz de Gürcistan’a tam takım olarak geldik.' dedi.

Başkan Akyüz, dün başlayan şampiyonaya ilişkin, 'Şu ana kadar Taolu disiplininde 15 madalya kesinleşti. Bunların biri altın. Kadınlar Qinda disiplininde ise 7 final ve 4 kesinleşmiş birincilik var. Erkeklerde Qinda da ise yine 4 tane kesinleşmiş birinciliğimiz, bir ikinciliğimiz, 2 de üçüncülüğümüz bulunuyor.' diye konuştu.

Taolu disiplininde hakemlerin, Türk sporcuların puanlarını kırdığını iddia eden Akyüz, 'Biz bu konuda gerekli uyarıları yaptık. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda daha adil bir yönetim sergilenir. Qinda sporcularımız gayet iyiler. Taolu sporcularımız da çok iyi hazırlandılar ama masalardaki durumu düzeltemiyoruz maalesef. Bundan sonra masa başındaki hakemlerle de mücadele edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Wushunun Türkiye'de hızlı şekilde geliştiğini söyleyen Akyüz, 'Wushu sporunun dünya üzerinde de daha çok yayılması ve gelişmesi için çok çaba sarf eden bir federasyonuz. Başarılarından dolayı tüm antrenör ve sporcularımızı kutluyorum. Ayrıca sistemin daha adil olması için de büyük bir mücadele içindeyiz.' yorumunu yaptı.

Kaynak: AA