22. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası

İstanbul'da düzenlenen şampiyona, 11 ülkeden yaklaşık 750 sporcunun katılımıyla yarın başlayacak.

22. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyona, Balkan Karate Federasyonları Birliğine üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan yaklaşık 750 sporcu katılacak.

Altısı takım, toplam 58 dalda madalyanın sahiplerini bulacağı şampiyona 21 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Organizasyona 116 kız, 101 erkek, toplam 217 sporcu ile katılacak Türkiye, tüm kategorilerde madalya için mücadele verecek.

Geçen yıl Sırbistan'da gerçekleştirilen organizasyona 93 sporcu ile katılan Karate Milli Takımı, 20 altın, 11 gümüş, 17 bronz olmak üzere toplamda 48 madalya ile takım halinde şampiyon olmuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonayla ilgili yaptığı açıklamada, güçlü bir altyapıya sahip olduklarını belirterek, 'Katıldığımız her turnuvada bunu açık bir şekilde görüyoruz. Gençler bizim geleceğimizdir. Onlar sayesinde geleceğimize umutla bakıyoruz. Organizasyonda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA