Otomobil Sporları

Offroad ve trialde Türkiye Şampiyonası 2. ayak yarışları hafta sonu yapılacak

Otomobil sporlarında, Off-road ve Trial Türkiye Şampiyonaları 2. ayak yarışları hafta sonu yapılacak.

Türkiye Off-road Şampiyonası 2. ayak yarışı, Ardeşen Off-road Kulübü (ARDOFF) tarafından, Çaykur'un katkılarıyla, Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi mevkisinde düzenlenecek. Yarışlar, 20 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de başlayıp 18.00'de sona erecek, 21 Mayıs Pazar günü 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ekipler, cumartesi günü, 8,30 kilometre uzunluğundaki Şehit Emrah Aytemiz adıyla geçilecek olan mukavemet etabında, ertesi gün ise 6,30 kilometre uzunluğundaki Şehit Caner Kesimal adıyla geçilecek olan engel etabında zamana karşı hatasız ve hızlı bir sürüş için ter dökecek.

Ardeşen'deki 2. ayak öncesi, Mustafa Akın-Emre Köksalan ekibi 20 puanla lider durumda bulurken, 17 puanla Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu ikinci,15 puanla Kenan Özsoy-Hüseyin Uyar da üçüncü sırada yer alıyor.

- Trialde 2. ayak heyecanı Bursa'da

Türkiye Trial Şampiyonası ikinci yarışı, 20-21 Mayıs tarihlerinde Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından, Nilüfer Belediyesinin katkılarıyla, Bursa Nilüfer ilçesinde yer alan Balat Atatürk Ormanı'nda organize edilecek.

Yarışta 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların zorlu doğa koşullarına ve zamana karşı mücadelesi Bursalı sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatacak, ilk kez bir trial yarışı halkla bu denli iç içe gerçekleştirilecek.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan 20 Mayıs Cumartesi günü saat 13.45'te verilecek seremonik startla başlayacak yarışın ilk gününde, 15.30-18.30 saatleri arasında 800 metre uzunluğundaki 10 kapıdan oluşan BASK etabı geçilecek. Ertesi gün 12.00-17.00 saatleri arasında ise 850 metre uzunluğundaki 10 kapıyı en kısa sürede ve hatasız geçmeye çalışacak olan ekipler, izleyenlere görsel bir şov sunacak.

Kaynak: AA