'Messi İle Ronaldo, Tüm Zamanların En İyi Futbolcuları'

Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA Konseyi Üyesi Savicevic:'Ben Messi'yi daha fazla beğeniyorum. Daha iyi bir futbolcu ve futbol bilgisi daha yüksek ancak Ronaldo'ya da büyük saygım var' 'Video teknolojisi futbolun geleceğidir. Karadağ ve diğer bölge liglerinin bunu uygulamasının mümkün olmadığının farkındayım ancak Şampiyonlar Ligi, Avrupa ve dünya şampiyonalarında video teknolojisi uygulanmalı'

BAKİR TİRO - Yugoslav futbolunun en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen 'Deha' lakaplı Dejan Savicevic, Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'nun 'tüm zamanların en iyi futbolcuları' olduğunu söyledi.

Kızılyıldız'da 1989-1992 yıllarında gösterdiği başarılı performansın ardından 1992-1998 senelerinde Milan formasıyla efsaneleşen Karadağlı Savicevic, ülkesinin futbol federasyonunun başkanlığını yapıyor.

Biri Kızılyıldız, diğeri Milan ile olmak üzere iki kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Savicevic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadağ futbolunun her geçen gün iyiye gittiğini belirterek, 'Özellikle altyapının iyileştirilmesi için çabalamaya devam edeceğiz. Federasyonumuzun politikası bu olacak.' dedi.

Savicevic, 650 bin nüfuslu küçük bir ülkenin milli takımı olarak başarılı sonuçlar aldıklarını kaydederek, 'Zaman zaman hırsımıza kapılıp en iyi, en akıllı ve en güzel olduğumuzu düşünüyoruz. Dolayısıyla iyi sonuç almayınca da kamuoyunun diğer yüzü ortaya çıkıyor.' diye konuştu.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ni geçerek play-off oynamayı hedeflediklerini aktaran Savicevic, 'Polonya'nın ardından grubu ikinci tamamlayıp play-off'a katılma şansımız hala var. Bu milli takıma güvenim tam.' yorumunu yaptı.

- Ceferin ile durum değişti

Slovenyalı Aleksander Ceferin'in UEFA Başkanı seçilmesinin özellikle Güneydoğu Avrupa ülkeleri açısından olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Savicevic, şunları söyledi:

'Michel Platini'den sonra UEFA'nın politikası değişti. Uzun yıllar UEFA yönetimi İskandinav ülkelerinden ve İspanya, Almanya, Fransa, İtalya ile İngiltere gibi Avrupa'nın en iyi beş futbol ülkesinden oluşuyordu. Böyle bir durumda, özellikle Yugoslavya ülkelerinin UEFA'da bir etkinliği mümkün olmadı. Ceferin'in başkan olmasıyla durumumuz iyileşti. Şimdi doğrudan iletişim kurabileceğiniz bir başkan var. Mail gönderip 15 ila 20 gün birinin cevap vermesini beklemek zorunda değilsiniz.'

Savicevic, 1990'lı yıllarda kanlı savaşların yaşandığı Balkanlar'da, halkların barışmasında futbolun tek başına yardımcı olamayacağına işaret ederek, 'Spor ve futbol bir yere kadar yardımcı olabilir. Hırvatistan, Bosna Hersek ve Sırbistan'da milliyetçilikle beslenen taraftar grupları çok fazla.' değerlendirmesinde bulundu.

- Futbolda teknolojiye destek

Aynı zamanda FIFA Konseyi Üyesi de olan 50 yaşındaki Savicevic, futbol sahalarındaki hakem hatalarının önüne geçmek adına video teknolojisini desteklediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Video teknolojisi futbolun geleceğidir. Karadağ ve diğer bölge liglerinin bunu uygulamasının mümkün olmadığının farkındayım ancak Şampiyonlar Ligi, Avrupa ve dünya şampiyonalarında video teknolojisi uygulanmalı. Kale arkası hakemlerle önemli bir ilerleme kaydedildi ancak bu yeterli değil, hala hatalar var. Ben video teknolojisinden yanayım.'

- 'Favorim Juventus'

Şampiyonlar Ligi finalindeki favorisinin Juventus olduğunu belirten Savicevic, 'Az da olsa Juventus'u favori görüyorum ancak Ronaldo'nun üst düzey performansıyla Real Madrid de kazanabilir. 20 yıldır Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadıklarını göz önüne alırsak, Juventus'un daha arzulu olacağını düşünüyorum.' şeklinde görüş belirtti.

Messi ve Ronaldo'dan övgüyle bahseden Savicevic, 'Messi ile Ronaldo, tüm zamanların en iyi futbolcuları. Üçüncü bir isim yok. Ben Messi'yi daha fazla beğeniyorum. Daha iyi bir futbolcu ve futbol bilgisi daha yüksek ancak Ronaldo'ya da büyük saygım var.' diye konuştu.

Savicevic, Yugoslavya ülkelerinden izlediği ve birlikte oynama imkanı bulduğu en iyi ismin ise Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Bosna Hersekli Safet Susic olduğunu söyledi.

- 'Berlusconi, şeyhlerle yarışamayacağını anladı'

Kısa bir süre öncesine kadar Milan'ın sahibi olan Silvio Berlusconi'nin, Milan forması giydiği dönemde kendisini çok sevdiğini söyleyen Savicevic, 'O her zaman destekçim oldu. Milan'ı satmayacağını umuyordum ama öyle olmadı. Muhtemelen artık şeyhlerle yarışamayacağını anladı ve Çinli yatırımcılara kulübü sattı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA