Melih Gökçek'ten Ankaragücü sitemi: Ağzımızla kuş tutsak yaranamıyoruz

TRT Haber'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankaragücü'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Melih Gökçek'ten Ankaragücü sitemi: Ağzımızla kuş tutsak yaranamıyoruz
"Dünyada bizden başka şampiyon takım çıkarmayan bir kent yoktur" diyen Gökçek daha önce de Ankaragücü yönetimini almak için çalışmalar yaptığını ancak bu girişimlerin engellendiğini söyledi.

Gökçek şu ifadeleri kullandı;

CANLARI SAĞOLSUN


Ankaragücü'ne sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Mevcut yönetim bize vermek istemiyor . Canları sağolsun. Biz Osmanlıspor'a belediye bütçesinden tek kuruş para vermedik ama Ankaragücü'ne verdik. Şu anda Osmanlıspor'un borcu falan yok. Kendi bütçelerine göre çarkı çevirmeye çalışıyor.

KABUL ETMEDİLER


İnşallah Ankaragücü bu sene Süper Lig'e çıkar. Buyursun çıksın o zaman. Arada sırada bana laf çarpıp duruyorlar da ben kendisine dedim ki 'Bize teslim edin kulübü. İkimiz fahri başkan olalım. Ve yönetimi yapalım ve kulübe kaynaklar üretelim' dedim. Bunu kabul etmedi. Demek ki kendisi götürebilecek güçte.

ANKARAGÜCÜ'NE 58 MİLYON YARDIM YAPTIK


Biz takımı bu arkadaşlara bıraktığınızda takımın değeri 34 milyon euro idi. O takımı bu hale getirdiler. Sol bir grup var. Melih Gökçek Ankaragücü'ne yardım etmiyor diyorlar. Ve sadece geçen sene 27 milyon TL'yi arkadaşlardan rica ettik vergi borcunu kapattılar. Ayrıca arkadaşların alacakları vardı. Onları da almadılar. Esnafı topladım 6 milyon lira da ben buldum. 5 milyon lira da belediye bütçesinden verdik. Toplamda 58 milyon lira.

AĞZIMLA KUŞ TUTSAM YARANAMIYORUM


Ben hayret ediyorum. CHP'li bir vekil 50 tane kombine bilet alıyor ve bu haber oluyor. Buraya 58 milyon lira para verilmiş. Bunlar bir kampanya yapmışlar. 10 liralık bilet diye. Ben alsam Melih Gökçek 10 liralık kampanyaya katıldı diye manşet yaparlar. Öbürlerinin yaptığı hiç bir şey. Ama bunları söyleyen yok. Ben ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum.