KYK Denizli Basketbol Takımı Turnuvadan Şampiyon Döndü

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Eskişehir'de düzenlenen iller arası turnuvadan KYK Denizli Basketbol Takımı, şampiyon olarak döndü.

KYK tarafından yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak, spora ilgilerini artırmak ve öğrenciler arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen ve 31.'si gerçekleştirilen Basketbol Turnuvasında bölgelerinde şampiyon olan Hatay, Ağrı, Trabzon, İstanbul, Adana, Malatya, Eskişehir ve Denizli il takımları, 8-14 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de bir araya geldi.

Final karşılaşmalarında rakiplerini mağlup eden KYK Denizli İl Takımı, şampiyonluk maçını oynamayı elde etti. Şampiyonluk maçında karşılaştığı KYK İstanbul İl Takımını mağlup eden KYK Denizli İl Takımı, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarını en verimli şekilde değerlendirme, öğrenciler arasında arkadaşlık, dostluk, kardeşlik köprüleri kurarak gönül bağı oluşturma adına her yıl sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlendiğini ifade etti.

Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, okçuluk ve satranç dallarında her ilde yurtlar arasında turnuvalar yapılarak il takımlarının seçildiğine işaret eden Aktaş, şöyle konuştu:

'10 il takımının katılımıyla bölge finallerini şampiyon olarak tamamlayan il takımları Türkiye finallerinde mücadele etmeye hak kazanır. Biz de öncelikle Denizli'deki yurtlar arasında turnuva düzenleyerek il basketbol takımımızı belirledik. Basketbol takımımız Türkiye finallerinde ilimizi, bölgemizi temsil etme hakkını elde etti. Rakiplerini yenerek şampiyonluk maçında KYK İstanbul ile karşılaştı. Başa baş geçen mücadeleyi il takımımız kazanarak şampiyon oldu. KYK Denizli şampiyon olsa da gerçekte kazanan 'dostluk' oldu. Buna katkı sunan tüm takımlarımızı, sporcularımızı, teknik heyetimizi tebrik ediyorum.'

KYK Denizli İl Takım antrenörü Yasin Tosun da eğitim dönemi başından itibaren turnuvaya çok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, 'Büyük istek ve azimle çalıştık, uzun süren elemeler sonucunda Eskişehir'e gitmeye hak kazandık. Orada bizi güçlü rakiplerin beklediğini biliyorduk. Ben de KYK'da kalmıştım ve benzer final ortamlarını yaşamıştım. Öğrenciyken şampiyon olmak nasip olmamıştı ancak nasipte bu yıl şampiyon olmak varmış. Final karşılaşmaları birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. İki güçlü rakibin mücadelesinden biz galip ayrıldık, şampiyon olduk. Oyuncularıma teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA