Kırdığı Rekorlara Yenisini Eklemek İstiyor

İçel'de okulda öğretmeni tarafından keşfedilen ve atletizme yönlendirilen 16 yaşındaki Şevval Ayaz, babasının 'yapamazsın' demesi üzerine hırslanarak kırdığı rekorlara yenisini eklemek için çalışıyor Ayaz: 'Babam 'bu zor bir spor yapamazsın' dedi. Öyle söylediği için daha çok hırslandım ve başardım' Antrenör Özen: 'En yakın hedeflere baktığımızda Kenya'da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası var. Orada da tek hedefimiz birincilik'

MUSTAFA GÜNGÖR - İçel'de okulda öğretmeni tarafından keşfedilmesiyle atletizme başlayan ve yarışlara hazırlanırken babasının 'zor bir spor yapamazsın' demesi üzerine daha fazla hırslanarak yıldızlarda üst üste Türkiye rekorları kıran 16 yaşındaki Şevval Ayaz, yeni madalyalara ve rekorlara hazırlanıyor.

İçel Anadolu Kolejinde eğitim gören Şevval Ayaz, okulda gerçekleştirilen spor müsabakalarında öne çıkınca öğretmeni tarafından atletizme yönlendirilmesinin ardından milli takım antrenörü Fahri Özen'le çalışma fırsatı yakaladı.

Şubat ayında İstanbul'da salonda yıldızlarda 60 metre engellide 8.69 olan Türkiye rekorunu önce 8.51 ile kıran Şevval, sonra yine aynı salonda rekorunu geliştirip 8.41'e getirdi.

Bursa'da 6-7 Mayıs tarihlerinde Türkiye, Ukrayna ve Belarus'un katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Üçlü Atletizm Yarışlarında da yıldızlar 100 metre engellide yarışan genç sporcu, 13.48'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Yine aynı yarışlarda 13.38 ve 13.36'lık dereceler elde eden Şevval, kendine ait rekoru geliştirdi.

Yeni rekorlar için çalışan Şevval Ayaz'ın en büyük hedefi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılıp madalya kazanmak.

- 'Avrupa'da da rekor kıracağımı düşünüyorum'

Şevval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda öğretmeninin kendisini atletizme yönlendirdiğini ve atletizm antrenörü Fahri Özen'le Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Atletizme başlamasıyla annesinin hep arkasında durup destek verdiğini anlatan Ayaz, 'Babam 'bu zor bir spor yapamazsın' dedi. Öyle söylediği için daha çok hırslandım ve başardım. Üst üste Türkiye rekorları kırdım.' dedi.

Bursa'da gerçekleştirilen Uluslararası Üçlü Atletizm Yarışları'nda yıldızlarda 100 metre engelli yarışlarında 3 kez rekor kırdığını aktaran Ayaz, 'Önümüzde Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Buralarda da hedefim birincilik. Avrupa'da da rekor kıracağımı düşünüyorum.' diye konuştu.

Antrenör Fahri Özen de asıl hedeflerinin 2020 Olimpiyatları olduğunu, tüm çalışmaları ona yönelik yaptıklarını dile getirdi.

Şu ana kadar iyi çalışıp ilerlediklerini vurgulayan Özen, 'Çıkıştayız ve hedefimize doğru gidiyoruz. Büyüklerde olimpiyatta yarışacağız. Onun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Tabii en yakın hedeflere baktığımızda şu anda en yakın Kenya'da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası var. Orada da tek hedefimiz birincilik.' ifadelerini kullandı.

Özen, Ayaz'ın dünya sıralamasında kendi kategorisinde Jamaikalı atletlerin arkasından 3. sırada bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA