'Geleceğin Takımını Hazırlıyoruz'

İşitme engelliler masa tenisinde, olimpiyatların yanı sıra geleceğin başarılı takımı oluşturulmaya çalışılıyor Milli Takım Antrenörü Kartoğlu: 'Burada kürsü gelir mi bilinmez ama bundan sonra dünya ve Avrupa şampiyonalarında çok daha başarılı bir milli takım olacağız' 'Masa tenisi müsabakaları 10 gün sürecek ve her takım açısından zorlu geçecek' 'Çiftlerde katılım sayısı neredeyse teklerin yarısı kadar. Bu nedenle çiftlerde madalya şansımızın daha yüksek olduğunu düşünüyorum'

BUĞRA ERSAVAŞ - İşitme Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı Antrenörü Gültekin Kartoğlu, Samsun'da madalya almak istediklerini belirterek, 'Geleceğin takımını hazırlıyoruz.' dedi.

Kartoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) kendilerine kürsü hedefi koyduklarını belirtti.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıkları çerçevesinde 3. kamplarını yaptıklarını vurgulayarak, 'Dünyanın en genç 3 kadrosundan birine sahibiz. 18-19 yaşında sporcularımız var. Bu çocuklarımızla yaklaşık 7 senedir beraberiz. Samsun'da tabii ki madalya için mücadele edeceğiz ama olmazsa da üzülmeyiz. Çünkü biz geleceğin takımını oluşturuyoruz. Burada kürsü gelir mi bilinmez ama bundan sonra dünya ve Avrupa şampiyonalarında çok daha başarılı bir milli takım olacağız.' diye konuştu.

Son dünya şampiyonasında hem erkeklerde hem de kadınlarda takım halinde 3. olduklarını hatırlatan Kartoğlu, 'Tarihimizin en başarılı sonucunu elde ettik. Bu da gösteriyor ki doğru yolda ilerliyoruz. Sporcularımız ve teknik ekip olarak emeklerimizin karşılığını gelecekte çok daha net göreceğiz. Geleceğin altın çocuklarını bugünden yetiştiriyoruz.' ifadelerini kullandı.

- Ana kadro belirlendi

Kartoğlu, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıkları çerçevesinde 3. kamplarını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, 'Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren 16 sporcuyla iki kamp yaptık. Sonrasında bu sayıyı azaltarak ana kadromuzu oluşturduk. En ideal kadromuzla da oyunların hazırlıklarına sıkı bir programla devam ediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlarda 4 kadın ve 4 erkek sporcuyla yer alacaklarını dile getiren Kartoğlu, şunları söyledi:

'Özellikle Uzak Doğu ülkeleri çok başarılı kadrolarla Samsun'da olacak. Biz de iyi bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Ümit ediyorum ki Samsun'da başarılı maçlar çıkartarak kürsüde yer alacağız. Olimpiyatlar öncesinde iki kamp daha yapacağız. Artık müsabaka dönemi yaklaşıyor. Antrenmanlarımızda taktik çalışmaların yanı sıra dayanıklılığı artırmaya yönelik çalışmalar üzerinde de duruyoruz. Masa tenisi müsabakaları 10 gün sürecek ve her takım açısından zorlu geçecek. Türkiye'nin ev sahipliğindeki olimpiyatlarda seyircimizin de desteğiyle kürsüde yer almak için elimizden gelenin en iyisini vereceğiz. Samsun halkının desteğine ihtiyacımız olacak.'

- 'Çiftlerde madalya şansımız daha yüksek'

Gültekin Kartoğlu, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda masa tenisi branşında tekler, çiftler ve karışık çiftlerde mücadele edeceklerini söyledi.

Oyunlara katılım sayısının yüksek olması nedeniyle teklere oranla çiftlerde madalya şanslarının daha yüksek olduğunu belirten Kartoğlu, şunları kaydetti:

'Teklerde katılım sayısının 150-200 kişi arasında olması bekleniyor. 200 kişi arasından ilk 3'e girmek her ülke kadar bizim için de zor olacak. Çiftlerde katılım sayısı neredeyse teklerin yarısı kadar. Bu nedenle çiftlerde madalya şansımızın daha yüksek olduğunu düşünüyorum.'

Kaynak: AA