'Geçen Seneden Daha İyi Durumdayım'

Milli atlet Ramil Guliyev: 'Ben Bakü'de doğdum, büyüdüm. Evimde yarıştığımı hissettim, diğer yarışlarda da inşallah iyi bir derece göstereceğim' 'Bakü'de yeni statlar, salonlar ve pistler yapıldı. Bu oyunlar bölge sporunun gelişimine katkı sağlar'

SERHAT BAĞBARS - 4. İslami Dayanışma Oyunları atletizm branşında erkekler 100 metre finalinde 10.06 ile en iyi derecesini koşarak altın madalya kazanan Ramil Guliyev, seneye iyi başladığını söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki yarışlarda Türkiye'yi temsil eden Ramil Guliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı altın madalya, dünya şampiyonası ve İstanbul'da yapılacak 5. İslami Dayanışma Oyunları hakkında değerlendirmede bulundu.

4. İslami Dayanışma Oyunları'nda, atletizm dalında ilk altın madalyayı Türkiye'ye kazandıran milli atlet, bu seneki ilk büyük yarışında şanslı olduğunu ve bütün gücünü diğer kategorilerde de madalya kazanmaya vereceğini belirtti.

100 metre finalinde çok iyi koştuğunu belirten Azerbaycan asıllı milli atlet, 'Ben Bakü'de doğdum, büyüdüm. Evimde yarıştığımı hissettim, diğer yarışlarda da inşallah iyi bir derece göstereceğim.' dedi.

Bu sene ilk büyük yarışına çıktığını aktaran milli sporcu, 'Geçen seneden daha iyi durumdayım. Heyecandan madalyayı hala hissetmiyorum. Yarışlar üç gün daha sürecek ve bütün gücümü oraya veriyorum.' şeklinde konuştu.

- 'Bu oyunlar bölge sporunun gelişimine katkı sağlar'

4. İslami Dayanışma Oyunları için Azerbaycan'da pek çok yeni tesis yapıldığının vurgulayan Guliyev, 'Bakü'de yeni statlar, salonlar ve pistler yapıldı. Bu oyunlar bölge sporunun gelişimine katkı sağlar.' ifadelerini kullandı.

Seneye iyi bir başlangıç yaptığını belirten 26 yaşındaki atlet, 'Bu sene dünya şampiyonası var. Oraya hazırlanıyoruz. Onun öncesinde de küçük çaplı yarışlar, Elmas Lig'ler olacak. İnşallah daha iyi sonuçlar alacağım. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na daha zaman var ama orada da inşallah derece alırım.' değerlendirmesini yaptı.

Normalde İstanbul'da oturduğunu kaydeden Guliyev, '5. İslami Dayanışma Oyunları'nda evimde yarışmış gibi olacağım. İnşallah rekorlar kırarım.' diyerek sözlerini tamamladı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışan Ramil Guliyev, erkekler 200 metre finalinde koşarak, 20.43'lük derecesi ile 8. olmuş ve kariyerinin zirvesine çıkmıştı. 26 yaşındaki atlet ayrıca, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda Azerbaycan adına yarışmış ve yarı finalde mücadele etmişti.

Fenerbahçe Atletizm takımının da sporcusu olan Ramil Guliyev, 2016'da Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 200 metrede gümüş madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA