Milli Boksör Malkoç, Avrupa'da Ses Getirmek İstiyor

Sakarya'da yaşayan 17 yaşındaki milli boksör Önder Malkoç, katılacağı uluslararası müsabakalarda başarı yakalamayı hedefliyor.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır boks yaptığını ve üç yıldır milli takım kampına gittiğini söyledi.

Uluslararası alanda birçok şampiyonaya katıldığını ifade eden Malkoç, 'Türkiye Yıldızlar Ağır Sıklet ve Gençler Kategorisinde üçüncülüğü, liselerarası turnuvada da şampiyonluğum var. Geçen yıl dünya şampiyonasına katıldım. Romanya'da düzenlenen uluslararası turnuvada şampiyonluk elde ettim. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var şu an ona hazırlanıyorum. Hazırlıklar güzel gidiyor. Önümüzde bir kamp süreci var, kamptan sonra Antalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Haftanın 6 günü çalışıyorum. Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonasında madalya alabilmek ve bayrağımızı dalgalandırmak. Nasipse 2020'de olimpiyatlara katılmak istiyorum.' diye konuştu.

Önder Malkoç, yabancı boksörlerden ağır sıklette Anthony Joshua'yı, Türk boksörlerden ise Avni Yıldırım ve Sinan Şamil Sam'ı örnek aldığını belirtti.

Günlük hayatını antrenmanla geçirdiğini belirten Malkoç, 'Avrupa şampiyonasında iyi bir derece almak istiyorum. Milli takım forması giymekten mutluyum, gurur verici. Avrupa ve dünyada bayrağımızı dalgalandırmak ve marşımızı okutmak istiyorum. Hocamızında desteğiyle başarılar elde edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA