Gümüşhanespor'un Finaldeki Rakibi BB Erzurumspor

Spor Toto 2. Lig Play-off’da Gümüşhanespor’un finaldeki rakibi BB Erzurumspor oldu.

Bağımsız sahada tek maç usulü ile 21 Mayıs Pazar günü yapılacak müsabaka öncesinde Gümüşhane cephesinde sevinç hakim.

Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar, sahalarında konuk ettikleri ve 2-1 galip geldikleri Kastamonuspor 1966 maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin artık TFF 1. Lig’de olması gerektiğini, şehirde o heyecanın olduğunu söyledi.



Sezona inanmış bir kadro ile başladıklarını ve bugüne kadar geldiklerini kaydeden Büyükbayraktar, “Zaman içerisinde şampiyonluğu ufak tefek sebeplerden dolayı kaçırdık. Ama geldiğimiz noktada inanılmaz bir mücadele veren oyuncularımız yüreklerini ortaya koydular. Bugün de arkasına 12. güç dediğimiz taraftarı alınca işin rengi ve şekli hep değişti. İlk yarıda skor bulacaktık ama olmadı. Biraz da 1-1’den sonra panik oldu ama neticede son düdük çalana kadar gelen ikinci golle finaldeyiz” dedi.

Kulüp olarak geçen yıl Play-off’ta final tecrübesi yaşadıklarını hatırlatan Büyükbayraktar, “O tecrübenin yanında bugün Mehmet Altıparmak hocanın da final tecrübesi var. Bu çocuklar isterse, şans da bizden yana olursa bu sene bu iş olacak. Süper Lig’i görmüş bir ekiple karşılaşacağız. Güzel bir maç temenni ediyoruz. Hak eden kazansın” ifadelerini kullandı.

“Oyuncularım bugün inanılmaz mücadele ettiler”

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise bekledikleri ve hak ettikleri finali yakaladıklarını belirterek, “Oyuncularım bugün inanılmaz mücadele ettiler. Çok iyi oynadılar. Özellikle maçın ikinci yarısında mükemmele yakın bir futbol oynadık. Çok farklı kazanabileceğimiz bir maçtı özellikle ikinci yarısı. Kastamonu takımı elinden gelen her şeyi yaptı. Ama Gümüşhane’de Gümüşhanespor’la oynamak çok zor. Gerçekten önemli bir deplasman. Bugün takım istenen her şeyi müthiş yaptı ve uyguladı. Bütün oyuncularımın ayaklarına sağlık. Sadece son bir 90 dakikamız kaldı” diye konuştu.



“Bugün seyirci, futbolcu, yönetici, Gümüşhaneliyim diyen herkesin müthiş bir birleşmesi vardı”

Altıparmak, özellikle bütün taraftarlara muhteşem destekleri için teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Maçın başından sonuna kadar inanılmaz istekli ve arzulu bir seyirci vardı. Onlara karşılık veren de bir takımları oldu. Bugün seyirci, futbolcu, yönetici, Gümüşhaneliyim diyen herkesin müthiş bir birleşmesi vardı. Sahada hak eden kazandı, hak eden finale çıktı. Oyuncularımı kutluyorum. Artık bütün herşeyimizle finale hazırlanacağız.”

“İnşallah 21 Mayıs’ta şampiyon olup 1.lige çıkacağız”

Finalde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la karşılaşacaklarını ifade eden Altıparmak, herkesin tek amacının şampiyon olmak olduğunu ve iyi bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek, “İnşallah 21 Mayıs’ta şampiyon olup 1. lige çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA