'Çolak Hareketini Her Yarışta Yapmak İstiyorum'

Milli cimnastikçi İbrahim Çolak: '4. İslami Dayanışma Oyunları'nda aldığımız altın madalya 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için bir basamak oldu. Takım olarak çok çalışıyoruz, Tokyo 2020'ye gitmeyi çok istiyoruz'

SERHAT BAĞBARS - Halka branşında yaptığı hareketi Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından 'The Colak' ismiyle literatüre geçirilen İbrahim Çolak, bu hareketini her yarışta yapmak istediğini söyledi.

4. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında Azerbaycan'daki yarışlara katılan İbrahim Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, literatüre ismiyle geçen hareket, oyunlarda takım olarak aldıkları altın madalya ve olimpiyat hedefleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkent Bakü'deki oyunlarda, artistik cimnastik branşında altın madalya elde eden takımda yer alan Çolak, ismiyle literatüre geçen hareketi burada da yapmak istediğini ancak omzundaki sorun nedeniyle gerçekleştiremediğini belirtti.

Dünya Cimnastik Kupası'nın Avustralya ayağında yaptığı hareketin tarih boyunca akıllarda kalacağını ifade eden milli cimnastikçi, 'Çolak hareketini her yarışta yapmak istiyorum.' dedi.

- 'Tokyo 2020'ye gitmeyi çok istiyoruz'

Milli cimnastikçi İbrahim Çolak, hedeflerinin takım halinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu söyledi.

Takım ruhuyla hareket ettiklerini belirten 22 yaşında Çolak,'4. İslami Dayanışma Oyunları'nda aldığımız altın madalya 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için bir basamak oldu. Takım olarak çok çalışıyoruz. Tokyo 2020'ye gitmeyi çok istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Hedefimizi gerçekleştirip altın madalya aldık'

Artistik cimnastikte altın madalya kazanan erkek milli takımda yer alan Ferhat Arıcan ise hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Oyunlara çok iyi hazırlandıklarını aktaran Arıcan, 'Ev sahibi Azerbaycan da çok iyi durumdaydı ancak biz hedefimizi gerçekleştirip altın madalyayı aldık.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA