Türk Boks Kulübü EC Boxing'de Nefesler Tutuldu

Almanya’da Klitschko kardeşlerden sonra en büyük boks organizasyonunu düzenleyen ve dünyanın en büyük kulüpleri arasına girmeyi başaran Türk Boks Kulübü EC Boxing’de son hazırlıklara girildi.

Olimpiyat boksörlerimizden Fatih Keleş’in Avrupa Şampiyonluk maçına çıkacağı ve Ali Eren Demirezen’in de yükselme maçı yapacağı dev galada ringe çıkacak olan boksörleri şimdiden heyecan sardı. Kulübün antrenörü Bülent Başer, mükemmel bir antrenman temposu geçirdiklerini belirterek, “Bu önemli galada iki de dünya şampiyonluk maçı için boksörlerimi ringe süreceğim. Bunlardan Alman Mario Daser, Cruser sıklette, İgor Mikhalkin’de yarı ağır sıklette dünya şampiyonluk maçı yapacak. Ayrıca yine Christian Hammer de ağır sıklette o gece kendisine ait olan Avrupa Şampiyonluk kemerini korumaya çalışırken, kazanırsa dünya şampiyonluk maçı yapmaya hak kazanacak. 19 Mayıs günü yapacağımız bu önemli galada tüm Avrupa’daki vatandaşlarımızın maça gelerek sporcularımıza destek olmaya davet ediyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı altın kemerleri alarak birlikte kutlayalım ve bu önemli günde ülkemize hediye edelim” dedi.



Vedat Alyaz: “Dünyanın gözü üzerimizde olacak”

EC Boxing’in basın danışmanı Vedat Alyaz, beş altın kemerin ortaya konduğu bu galanın yılın en önemli boks organizasyonlarından birisi olduğunu belirterek, “Hamburg kentinde 1014 yılından bu yana düzenlenmiş en büyük boks galası budur. Aynı gece iki dünya şampiyonluk kemeri, iki Avrupa şampiyonluk kemeri ve bir de Kıtalar Arası kemer ortaya konacaktır. Bu boks tarihinde eşine az rastlanır bir hikayedir. Milli boksörlerimizi dünyanın zirvesine taşımak için büyük bir imkan oluşturduk” diye konuştu.

EC Boxing spor kulübü başkanı Erol Ceylan da, bu karşılaşmaların dünyanın zirvesine çıkma yolundaki en önemli adım olduğunu ifade ederek, “Kulübümüz boksörlerinin artık dünya şamipyonluklarıyla taçlanma zamanı gelmiştir. İgor ve Mario, maçlarını kazanırsa aynı anda kulübümüze iki dünya şampiyonluğu getirmiş olacağız. Aynı zamanda Christian Hammer de kazanırsa bir dünya şampiyonluk kapısını daha aralama şansını yakalayacağız. Fatih Keleş, karşılaşmayı kazanırsa profesyonel arenadaki ilk şampiyonluğunu almış olacak. Kulübümüz bünyesinde çok sayıda dünya şampiyonluk adayı boksörümüz bulunmaktadır ve bunları ilerleyen dönemlerde yavaş yavaş göreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA