Şekip Mosturoğlu Açıklaması 'UEFA Başkanı 2,1 Milyon Euro'nun Geri Ödenmesi Konusunda Talimat Verdi'

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin ile yaptıkları görüşme sonrası, "Kulübün 5-6 yıldır blokajda bekleyen 2,1 milyon Euro parası vardı. UEFA Başkanı bunun hemen ödenmesi konusunda talimat verdi" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin ile İsviçre’de görüştü. Toplantıda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Futbol Federasyonu delegasyonu da yer aldı.

Toplantının oldukça iyi geçtiğini belirten Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir ay evvel randevusu alınmış, planlanmış bir toplantıydı. Ajandamızda hem kulübümüzü hem de bir bölümü Türk futbolunu ilgilendiren bir takım konular vardı. Bu konuda direkt UEFA Başkanı ve Genel Sekreteri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kendi düşüncelerimizi aktardık. Çok olumlu, muazzam denilecek bir toplantı oldu. UEFA’nın yeni yönetiminin kulüp bazlı anlayışı olduğunu anladık. Daha evvel böyle doğrudan diyalogların kurulması çok tesadüf edilebilen bir durum değildi. Bu bizi son derece memnun etti. Yıldırım beyin başkanlığında Futbol Federasyonu delegasyonu da vardı. Onlarda Türk futbolu ile ilgili bir takım beklentileri ve problemleri aktardılar. Bana göre çok çok iyi toplantı oldu. Ayrıca onlara seçilmelerinden dolayı hayırlı olsun dileklerimizi bildirdik.

Somut olarak şunu söyleyeyim. Kulübümüzün uzunca bir dönemdir, 5-6 yıldır blokajda bekleyen 2.1 milyon Euro parası vardı. UEFA Başkanı bunun hemen ödenmesi konusunda talimat verdi. Bu çok olumlu bir gelişme ve gündemdeki maddelerden sadece bir tanesiydi. Mali fair play ve diğer konular vardı; onları da konuştuk. Toplantı çok muazzam oldu. İnşallah olumlu sonuçlarını hem kulübümüz hem de Türk futbolu adına önümüzdeki günlerde görürüz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA