Şampiyon Sporcuların Hedefi 2020 Olimpiyatları

Azerbaycan’da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nın üçüncü gününde Türkiye, artistik cimnastik bireysel final bölümünde 11 madalya elde etti. Şampiyon sporcular hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu belirtti.

Ferhat Arıcan paralel alet kategorisinde 14.900 puanla altın madalya, denge kategorisinde Göksu Üçtaş Şanlı 12.750 puanla altın madalya, kadınlar asimetri paralel kategorisinde Demet Mutlu 12.700 puanla altın madalya, atlama kategorisinde Ahmet Önder altın madalya kazandı.

"Hedefimiz 2020 tokyo olimpiyat oyunları"

Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu belirten sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, "Madalya aldığımız için çok mutluyuz. Dün takımda gümüş madalyayı kazandık. Bugün erkeklerde ve bayanlarda birçok madalya topladık. Bunun için çok mutluyuz. Yarışmada hedeflerimizden bir tanesi de buydu. İslam Oyunları’nda Türkiye’nin bininci sırada yer alacağımıza gönülden inanıyoruz. En büyük hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyat oyunları” ifadelerini kullandı.

Bireysel finallerde 11 tane madalya aldıklarını vurgulayan Ferhat Arıcan ise, ”Bugün hem kız hem erkek takımı ile birlikte 11 tane madalya kazandık. İslam Oyunları’na artistik cimnastik en çok madalya alan branş oldu. Hedeflerimizden biri erkekler olarak takımda birincilikti. Kulüpte benim küçük bir hatam oldu ama hedeflerimize ulaştık. Burada takım olduğumuzu gösterdik. Burada takım olduğumuzu gösterdik. Bu bir başlangıç bizim için. Olimpiyatlara takım olarak gitmeyi hedefliyoruz erkek artistik cimnastik olarak. Bundan sonra daha fazla çalışıp olimpiyatlara” dedi.



Demet Mutlu da, ”Erkeklerde ve bayanlarda takım arkadaşlarımla birlikte çok güzel dereceler elde ettik. Bugün finallerde en iyi şekilde yarıştık. Birçok madalya getirdik. O yüzden çok mutluyuz, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Hedeflerimiz büyük. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Avrupa ve Dünya kupaları var onlar önceliklerimiz ama he sporcu olimpiyatlarda bulunmak en büyük hedeflerimizden bir tanesi. O yüzden çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



"En çok madalya çıkaran ekip olmanın gururunu yaşıyoruz"

Ahmet Önder, ”Yarışmada hedeflediğimiz gibi yarıştık. Buraya gelmeden önce kendimize bu hedefleri koymuştuk. Ülkemize büyük bir gurur yaşattığımızı düşünüyorum. En çok madalya çıkaran ekip olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünle birlikte 4 tane madalya aldım. Sakatlıktan sonra iyi bir geri dönüş olduğunu düşünüyorum. Bunun için çok mutluyum. Şimdi bu motiveyle önümüzdeki yarışmalara daha çok asılacağız. Önümüzdeki yarışmalarda hedefimizi daha büyüteceğiz ve ülkemizde daha büyük gururlar yaşatacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA