'Oyunların Kardeş Ülkede Yapılmasından Çok Mutluyuz'

Milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı: '2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na takım olarak hazırlanıyoruz' 'Doğum nedeniyle spora 4 sene ara verdim. Kolay değildi ama ailemin ve antrenörlerimin desteğiyle şimdi buradayım'

SERHAT BAĞBARS - Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları artistik cimnastik branşında gümüş madalya alan takımda yer alan Göksu Üçtaş Şanlı yarışmaların kardeş ülkede yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

4. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında başkent Bakü'deki yarışlara katılan Göksu Üçtaş Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunlar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve doğum sonrası spora dönüşü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki oyunlarda, artistik cimnastik branşında gümüş madalya elde eden takımda yer alan Göksu, 'Oyunların kardeş ülkede yapılmasından çok mutluyuz.' dedi.

2019 Dünya Şampiyonası'ndaki seçmelerde ilk 24'e girmeyi hedeflediklerini belirten milli cimnastikçi, '2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na takım olarak hazırlanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Ailem ve antrenörlerimin desteğiyle şimdi buradayım'

Doğum nedeniyle spora ara veren Göksu Üçtaş Şanlı, ailesinin ve antrenörlerinin desteğiyle yarışlara katıldığını belirtti.

Zorlu bir süreçten geçtiğini aktaran Göksu, 'Doğum nedeniyle spora 4 sene ara verdim. Kolay değildi ama ailemin ve antrenörlerim desteğiyle şimdi buradayım.' şeklinde konuştu.

- Ekin: İkincilik de güzel

Artistik cimnastikte gümüş madalya kazanan kadın milli takımında yer alan Ekin Morova ise yaşadıklarından dolayı heyecan duyduğunu ifade etti.

İlk defa böyle bir yarışmaya katıldığını söyleyen Ekin, 'Birinci olsak daha iyi olurdu ama ikincilik de güzel.' diye konuştu.

Takımdaki diğer milli cimnastikçi Demet Mutlu da ikinci olmalarının da başarı olduğunu ve 2020 Tokyo'ya katılmayı hayal ettiklerini kaydetti.

Artistik cimnastik kadın milli takım antrenörü Özgür Gümüşlü ise, hedeflerinin birincilik olduğunu ancak ülkeye gümüş madalya kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA