GRAFİKLİ - Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Görünüm

İngiltere Premier Lig'de Chelsea, bitime 2 karşılaşma kala şampiyonluğunu ilan etti La Liga'da Barcelona, Serie A'da Juventus ve Ligue 1'de Monaco liderliğini sürdürdü.

Avrupa'nın 5 büyük futbol liginde heyecan, İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalarla devam etti.

Bayern Münih'in şampiyonluk ipini göğüslediği Bundesliga'dan sonra İngiltere Premier Lig'de de Chelsea şampiyonluğu garantiledi.

İspanya'da Barcelona, İtalya'da Juventus ve Fransa'da Monaco, zirvedeki yerini korudu.

- Premier Lig

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Chelsea, konuk olduğu West Bromwich Albion'u 1-0 yenerek, 2 maçı kalmasına rağmen şampiyonluğunu ilan etti. İtalyan Antonio Conte'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Chelsea, tarihinin 6. şampiyonluğunu kazandı

Tottenham, sahasında Manchester United'ı 2-1 yenerek ikinci sırayı garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren ekiplerden Liverpool, West Ham United'ı 4-0, Manchester City, Leicester City'yi 2-1, Arsenal de Stoke City'yi 4-1 yendi.

Crystal Palace'ın 4-0 yendiği Hull City, bitime bir hafta kala Middlesbrough ve Sunderland'in ardından ligden düşen son takım oldu.

87 puanı bulunan şampiyon Chelsea'yi, 80 puanla Tottenham, 73 puanla Liverpool, 72 puanla Manchester City ve 69 puanla Arsenal izliyor. Liverpool dışındaki takımların birer maç eksiği bulunuyor.

- La Liga

Şampiyonluk mücadelesi veren lider Barcelona ve averajla 2. sıradaki Real Madrid, 37. haftayı galibiyetle kapattı. Barcelona, deplasmanda Las Palmas'ı 4-1, Real Madrid de evinde Sevilla aynı skorla Sevilla'yı mağlup etti.

Real Madrid, tüm kulvarlarda çıktığı üst üste 62. karşılaşmada da gol atarak Alman ekibi Bayern Münih'in 2013 ve 2014 yıllarına ait 61 maçlık rekorunu kırdı. Fileleri 2 kez havalandıran Ronaldo, attığı ilk golle Real Madrid'deki 400. golüne ulaştı.

Atletico Madrid, deplasmanda Real Betis ile 1-1 berabere kalarak ligi 3. sırada bitirmeyi ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı garantiledi.

Sporting Gijon ise deplasmanda Eibar'ı 1-0 yense de Granada ve Osasuna'dan sonra ligden düşen üçüncü takım olmaktan kurtulamadı.

Puanını 87'ye çıkaran Barcelona, averajla maç eksiği olan Real Madrid'in önünde liderliğini sürdürdü. İki ekibi 75 puanla Atletico Madrid ve 69 puanla Sevilla takip ediyor.

- Bundesliga

Bundesliga'da şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan eden Bayern Münih, deplasmanda RB Leipzig'i 5-4 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hesapları yapan takımlardan Borussia Dortmund, Augsburg ile 1-1 berabere kaldı. Hoffenheim ise Werder Bremen deplasmanından 5-3 galip ayrıldı

Deplasmanda Freiburg ile 1-1 berabere kalan Ingolstadt, sezonun bitimine bir hafta kala küme düştü.

Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Bayer Leverkusen, Köln ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin 33. haftası sonunda Bayern Münih'in 79, Leipzig'in 66, Borussia Dortmund ve Hoffenheim'ın 61'er puanla sıralanıyor.

- Serie A

Puan tablosunun 2. basamağındaki Roma, lider Juventus'u 3-1 yenerek rakibinin şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi.

3. sıradaki Napoli ise deplasmanda oynadığı Torino mücadelesini 5-0 kazandı.

Serie A'da 36. haftanın sonunda 85 puanla zirvede yer alan Juventus, Roma'nın 4, Napoli'nin 5 puan önünde bulunuyor.

- Ligue 1

Paris Saint-Germain'in (PSG) 4 yıllık şampiyonluk serisini bitirip 17 sene sonra şampiyon olmak isteyen Monaco, sahasında Lille'i 4-0 yendi.

Şampiyonluk için Monaco ile çekişen PSG, Saint-Etienne deplasmanında 5-0 galip geldi.

Ligue 1'in 37. haftası sonunda Monaco, maç eksiğine rağmen 89 puanla zirvede yer aldı. Monaco'yu 86 puanla PSG ve 77 puanla Nice takip ediyor.

Kaynak: AA