Bursaspor-Beşiktaş Maçına Doğru

Bursa Valisi Küçük, karşılaşma öncesi yeşilbeyazlı tribün liderleriyle toplantı yaptı Küçük: 'Önemli olan şu; fairplay ruhunu ayakta tutmak. Onu ayakta tutanlar her zaman galip gelir kanaatime göre. Futbolcuları ve takımı da motive eden şey fairplay ruhudur' 'Sahaya kazanmak için çıkacağız ama sonuçta futbol bu, ne olur hiç önemli değil. Ama muhakkak bir şey kazanacağız. Bir zamanlar biz en centilmen taraftardık, yine öyle olacağız'

Bursa Valisi İzzettin Küçük, bu akşam oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili yeşil-beyazlı takımın tribün liderleriyle bir araya geldi.

Heykel'deki tarihi Valilik binasında gerçekleşen toplantıda Vali Küçük'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, tribün liderleri Selim Kurtulan, Mehmet Güzelsöz, Necmi Ayyıldız, Enes Aydın ve Özcan Sönmez hazır bulundu.

Küçük, taraftarlardan bu akşamki maçta takımlarını fair-play ruhu çerçevesinde, centilmence desteklemelerini istedi.

- 'Sahaya kazanmak için çıkacağız'

Maçın Bursa'nın tarihine, kültürel geçmişine, ahlakına, fair-play ruhuna yakışır bir şekilde geçmesini dilediklerini ifade eden Küçük, 'Sizinle bu nedenle, söz birliği yapmak için bir araya geldik.' dedi.

Küçük futbolun Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer takımlarla güzel olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

'Yeneceğiz, yenileceğiz. Futbol çok güzel bir neşe kaynağıdır. Yenilirsek de üzülürüz ama o kadar. Bazen yeneriz, bazen yeniliriz. Önemli olan şu; fair-play ruhunu ayakta tutmak. Onu ayakta tutanlar her zaman galip gelir kanaatime göre. Futbolcuları ve takımı da motive eden şey fair-play ruhudur. Bu anlamda ben her zaman olduğu gibi Bursaspor taraftarlarının Bursa'nın, bu ulu şehrin büyüklüğüne, ruhuna yakışır şekilde bu akşamki maçta takımlarının yanında olacaktır. Sahaya kazanmak için çıkacağız ama sonuçta futbol bu, ne olur hiç önemli değil. Ama muhakkak bir şey kazanacağız. Bir zamanlar biz en centilmen taraftardık, yine öyle olacağız.'

- 'Şehirde bir tedirginlik var.'

Teksas tribünü liderlerinden Selim Kurtulan da İl Emniyet Müdürü Selami Şahin'in de kendileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini vurguladı.

Maçın öneminin büyük olduğunu, Beşiktaş taraftarlarının 15 yıldır Bursa'da maç izleyemediğini aktaran Kurtulan, 'Şehirde bir tedirginlik var. Biz arkadaşlarımızla görüştük. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Maçın centilmence geçmesini istiyoruz. Zaten bizim tribün liderleri olarak maç centilmence geçti mi, çoluk çocuğumuzun yanına gittik mi... En mutlu olduğumuz şey bu oluyor. İnşallah bu akşamki maç centilmence geçecek. İnşallah biz kazanırız.' diye konuştu.

Kurtulan, ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta emniyetin çok güzel tedbirler aldığını, hain bombalı saldırı sonrası şehitler verildiğini anımsatarak, 'Güzel bir maç olsun herkes kazasız belasız evine gitsin. En büyük dileğimiz bu.' görüşünü iletti.

Kaynak: AA