Ahmet Arslan Kazakistan'da Zirvede Yer Aldı

Dünyanın en zorlu kısa mesafe koşusu Red Bull 400’ün ilk ayağı Kazakistan’ın Almatı şehrinde yapıldı. Kayakla atlama pistinde bambaşka bir deneyim yaşayarak, kulelere tırmanan sporcular arasından Ahmet Arslan birinci oldu. Kayakla atlama pistinde zirveye çıkan onlarca sporcu, zorlu zirveye ulaştıkları an kendilerini yere bıraktı. Red Bull 400’ün bir sonraki yarışı 20 Mayıs’ta Erzurum’da düzenlenecek.

Dünya üzerindeki en zorlayıcı koşu etkinliklerinden biri olan ve zorluklara meydan okumaktan keyif alan sporcuların yarıştığı Red Bull 400, Kazakistan’ın Almatı şehrinde yapılan koşu ile başladı.

Kayakla atlama pistinin doğasına aykırı olarak, en aşağıdan 400 metre yukarıya tırmanmaya çalışan sporcular, zirveyi ilk sırada görmek için uğraştı. Nefes kesen anların yaşandığı ve yüzlerce koşucunun zorlukla tamamladığı yarışta parkuru bitiremeyenler de oldu. Ancak tüm yarışmacıları geride bırakan Red Bull sporcusu Ahmet Arslan, finişi ilk sırada gördü. Daha önceden de 11 kez Red Bull 400’ü kazanan Arslan, 12. zaferi ile bir kez daha rakipsiz olduğunu kanıtladı.

Yarışmacıların 400 metre boyunca dik bir yokuşu tırmandığı dünyanın en zorlu kısa mesafe yarışı Red Bull 400’ün bir sonraki ayağı 20 Mayıs’ta Erzurum’da gerçekleşecek. Önümüzdeki hafta sonu bu zorlayıcı koşu deneyimini yaşamak için, farklı ülkelerden yüzlerce sporcu Erzurum’a gelerek Red Bull 400’ün ikinci ayağını kazanabilmek adına kıyasıya bir mücadeleye girecek. Parkuru ilk sırada bitirmenin dayanıklılık ve güçten geçtiği yarışta, Red Bull sporcusu Ahmet Arslan yine bir numaralı favori olarak gösteriliyor.

Erzurum’daki etkinliğin kayıtları da sürüyor. Zorlu şartlara meydan okumayı seven ve dayanıklılığını ölçmek isteyen sporcular internet üzerinden etkinliğe başvurabiliyor.

Kaynak: İHA