Vakıfbank'ta Dünya Şampiyonluğu Sevinci

Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda zirveye çıkan sarısiyahlı ekibe şampiyonluk kupası, final maçından sonra düzenlenen törende verildi VakıfBank'ın Çinli oyuncusu Zhu Ting, MVP seçildi Kulüp başkanı Demren:'Türkiye'nin uluslararası arenada en çok kupa alan, en başarılı kulübü olmanın mutluluğu içindeyiz'.

Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Rexona-Sesc takımını 3-0 yenerek tarihinde ikinci kez adını bu kulvarda zirveye yazdıran VakıfBank, kupasını aldı.

Japonya'nın Kobe kentinde gerçekleştirilen organizasyonda büyük bir başarıya imza atan sarı-siyahlı ekibe şampiyonluk kupasını ve madalyaları, düzenlenen törende Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) yetkilileri verdi.

Maçın bitişiyle beraber VakıfBank oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı. Saha içinde toplanan sarı-siyahlı ekip, sevinç gösterilerinde bulundu. Kupanın kaldırılmasının ardından da oyuncuların sahadaki coşkusu sürdü.

- Ting MVP oldu

VakıfBank'ın Çinli yıldız oyuncusu Zhu Ting, Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inin de MVP'si seçilen Ting, Avrupa'nın ardından dünyada da en değerli oyuncu olmayı başardı. Ting, ayrıca en iyi smaçör ödülünün de sahibi oldu.

VakıfBank'ta Kübra Çalışkan ise en iyi orta oyuncu ödülünü aldı.

- Demren: 'Tekrar dünyanın 1 numarası olduk'

VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren, final maçı sonrası yaptığı açıklamada, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu 23 Nisan'da elde ettiklerini ve bu başarıyı çocuklara armağan ettiklerini belirten Demren, 'Şimdi Anneler Günü'nde dünya şampiyonluğuna eriştik. Bu kupayı da tüm annelerimize armağan ediyoruz. Çok mutluyuz. Takımımızla gerçekten gurur duyuyorum. Tekrar dünyanın 1 numarası olduk. Türkiye’nin uluslararası arenada en çok kupa alan, en başarılı kulübü olmanın da mutluluğu içindeyiz.' diye konuştu.

- Guidetti: 'Kupaları saymak istemiyorum'

Sarı-siyahlı ekibin İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti, 'Üç kez CEV Şampiyonlar Ligi, iki kez de dünya şampiyonluğu kazandık ama ben kupaları saymak istemiyorum. Bir ayda iki kupa kazandı bu takım.' dedi.

Artık kendilerine olan güven anlamında çok önemli bir aşama kaydettiklerini aktaran başarılı teknik adam, 'İtalya'daki CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde harika bir turnuva geçirdik. Burada da aynı şekilde devam ettik. Teknik ekip ve oyuncularımla gerçekten çok gurur duyuyorum. Onlar asla mücadeleyi bırakmadılar.' ifadelerini kullandı.

- Oyuncuların görüşleri

VakıfBank oyuncuları, yaptıkları açıklamalarda, yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.

Takım kaptanı Gözde Kırdar, 'Bu gurur hepimizin. Bu sezon çok zor zamanlar geçirdik. Özellikle ligde Galatasaray'a elendikten sonra gerçekleştirdiğimiz geri dönüş, nasıl kaliteli bir takım olduğumuzu gösteriyor. Bu turnuvayı domine ettik. Sadece 2 set verdik. Çok mutlu ve gururluyum. Bu kupayı anneme armağan ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvanın en değerli oyuncusu Zhu Ting, 'Çok mutluyum. Bu ailenin bir parçası olarak eriştiğimiz başarılardan dolayı çok gurur duyuyorum.' diye konuştu.

Organizasyonun en iyi orta oyuncusu seçilen Kübra Çalışkan ise 'Dünya şampiyonu olmak, ödül kazanmaktan çok daha önemli. Hele Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduktan sonra, dünya şampiyonu olmak çok büyük bir başarı. Bu iki kupayı alıp sezonu iyi kapattığımız için çok mutluyuz. Bu takım bunu hak ediyordu ve sonunda hak ettiğini aldı. Seneye de kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA