Erkan Sözeri Açıklaması 'Rakibe Saygıyı Öğretin'

Altınordu’ya 2-1 mağlup olan Ümraniyespor’da Teknik Direktör Erkan Sözeri maçta yaşanan olaylara değinerek, "Her şey para değildir. Öncelikle oyuncularınıza rakibe saygıyı öğretin" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın gergin geçtiğini ama neden gergin olduğunu anlamadığını söyleyerek sözlerine başlayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Bizim hedefimiz var, rakibin de var. Burada İçel İdman Yurdu, Denizlispor bizden puan aldı. Ama hiçbirine ne bir saygısızlık ne bir agresiflik yaptık. Çünkü geldiler, adam gibi puanlarını aldılar gittiler. Biz de güzel şekilde ağırladık. Buradan Altınordu’ya şunu söylüyorum, her şey 2, 3 milyon Euro değildir, para değildir. Rakibe saygıyı da öğreteceksiniz. Futbolun her şeyini öğretiyorlar. Ama bazı oyunculara rakibe saygıyı da öğreteceksiniz. İkinci golden sonra bizim kulübeye yapılan hareketler, küfürler, hakaretler, bunlar terbiyesizliktir. Herkes haddini bilecek. Genç oyunculara önce rakibe saygıyı öğreteceksiniz. Ben oyuncularıma önce bunu söylüyorum. Benim oyuncularım Eskişehir’de de gol attı, Göztepe’de de gol attı ama sevincini yerinde yaptı. Bırakın kardeşim para kazanılır, 20-30 milyon Euro kazanılır ama karakter ya da saygı bir şekilde verilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"Oyuncularımla gurur duyuyorum”

Karşılaşmada ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Sözeri, "Maç gitti geldi. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ama olmadı. Bu işi daha önce İçel, Denizli maçlarında bitirmemiz gerekiyordu. 3 puandan buralara kadar gelmek oyuncularım adına güzel bir olay. Bunu yakalamışken play-off ile taçlandırmak güzel olurdu. Şimdi oynamayan oyuncularımızı önümüzdeki hafta oynatıp kulübümüz adına gelecek sezonun planlamasını yapmak lazım. Ben oyuncularımı yürekten kutluyorum. Özellikle ekonomik anlamda verdikleri performans çok önemli. Çok küçük rakamlarla büyük iş başardılar. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bugün 33, 35 puanlarda düşme korkusu yaşayan takımlar var, biz 48 puandayız. Ligi en iyi yerde bitirmek hedefimiz. Ümraniyespor geleceği olan bir proje takımı. Tesisi ve stadı yapılıyor. Bu sene ligde kalmayı hedefliyorlardı ama biz fazlasını yaptık. Bunu taçlandıramadık ama gelecek sene taçlandıracağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA