Elazığspor - Balıkesirspor Maçının Ardından

Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, kendi göbeklerini kendilerinin kestiğini belirtirken, Balıkesirspor Teknik Direktörü Can Cangök ise genç oyunculara fırsat verdiklerini söyledi.

TFF 1. Lig’in 33. haftasında Elazığspor evinde ağırladığı Balıkesirspor’u 5-1 mağlup etti. Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Çok zor bir süreçten geçtiklerini belirten Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, “Ligde bitireceğimiz bir 9’unculuk sıramız var. Öncelikle hayırlı olsun. Ben futbolcularımı canı gönülden kutluyorum. Çünkü en büyük pay sahibi onlardır. Sahadaki verdikleri mücadeleden dolayı onları tebrik ediyorum. İlk yarı bir rahatlık vardı. Tabii oyuncularımız çok kolay kazanabileceğimiz bir maç gibi gördü. Bireysel hatadan dolayı çokta kötü bir gol yedik. Ancak ikinci yarı biraz toparladık ve maçı ciddiye aldık. Çünkü sonuçta rakibi de biliyorduk. Yedek kulübelerinde maça sokabilecek oyuncuları yokken yine de mücadele edeceklerini biliyorduk. Geçlerde kendilerini göstermeye oynayacaktı ama biz ne olursa olsun profesyonel bir iş yapıyoruz. Profesyonel bir müsabakada hiçbir zaman rakibini hafife almayacaksın ve işini en ciddi bir şekilde yapacaksın. İkinci yarıda bunun bir göstergesi oldu” diye konuştu.

Oyuna sonradan giren oyuncuların büyük katkısı olduğunu da vurgulayan Bektaş, “Çok gol kaçırdık. Ama tabii rakibi de çok fazla şey yapmak istemiyoruz. İşimizi yapacağız ama 5 tane gol atınca hocamızın bir sitemi vardı. Bu futbolun doğasında var. Biz bugün göbeğimizi kendimiz kesmek zorundaydık. İki hafta öncede bitirebilirdik. Ama sonuçlar istediğimiz gibi olmayabiliyor. Dolayısıyla biz bu fırsatı buğun yakaladığımız için iyi değerlendirdik” şeklinde konuştu.



Balıkesirspor Cephesi

Genç oyuncuların elinden geleni yaptığını aktaran Balıkesirspor Teknik Direktörü Can Cangök, “Maç istediğimiz gibi de gitti. Biraz daha onları geriye ittik. Geride pas yapmalarına müsaade ettik. Bizde ayağa top oynayan bir takımız. Topun bizde kalmasını isteyen bir takımız. Kadro darlığımız var. Sıkıntılarımız ve bırakan oyuncularımız var. Buraya çok eksik kadroyla geldik. Kulübemizdeki 4 tane oyuncu hepsi sakatlıktan yeni çıkmış oyuncular. Gençleri daha çok öne sürdük. Tabii ki Elazığspor çok tecrübeli bir takım. Ayağa onlarda iyi pas yapıyor. İkinci devre bizi çözmeleri ve gençleri esir almaları daha kolay oldu. Elazığspor böyle davranmamalıydı. Zaten gardı düşmüş bir takım. 3 puanı alması Elazığspor için önemliydi ama bu kadar farka gitmelerini biraz yadırgadım. Çünkü bu çocukları da bizde böyle kazanamaya çalışıyoruz. İçeride 2000 doğumluya kadar oyuncu var. Yaklaşık 9 tane oyuncu 21 yaş grubu oyuncuları. Ama Elazığspor’u tebrik ederiz. Onlarda bizde kümede kaldık. Zaten amacımız buydu. Bizde Urfa maçında kendimizi garantiye aldık. Bugün biraz daha gençlere şans vermek istedik. Hem onlar geleceklerini görsünler hem de biz gelecekle ilgili nasıl fikir sahibi oluruz diye baktık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA