Atletizm Açıklaması 3. Geleneksel Hitit Koşusu

Çorum Belediyesince düzenlenen koşuya, 33 ilden yaklaşık bin 700 kişi katıldı.

Çorum Belediyesince düzenlenen 3. Geleneksel Hitit Koşusu, yaklaşık bin 700 kişinin katılımıyla yapıldı.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü, belediye binası önündeki başlangıç noktasında yaptığı konuşmada, Hitit Koşusu'nun 2015 yılından itibaren gerçekleştirildiğini ve Türkiye'de önemli bir yer edindiğini söyledi.

Organizasyonun, gelecek yıllar içerisinde dünya genelinde de ses getireceğine inandığını dile getiren Külcü, şu ifadeleri kullandı:

'Hitit Koşusu'nun ilkini yaparken, Türkiye ve dünyada spor camiasında yer bulacak bir spor faaliyeti olmasını arzulamıştık. İlki, Türkiye'de yankı bulan bir koşu organizasyonu oldu. İkincisinde ise dünya atletizm çevrelerinde yankı bulan, uluslararası atletizm camiası tarafından takdir edilen bir organizasyon oldu. Bu yıl üçüncüsünü düzenledik ve ilk iki yıla göre daha fazla katılım oldu. Daha geniş çaplı, kalitenin bir çıta daha üste çıktığı bir organizasyon oldu.'

Külcü'nün konuşmasının ardından startı verilen koşularda, genel klasmanda 175 lisanslı sporcu, 10 kilometrelik parkuru, halk kategorisinde de yaklaşık bin 500 kişi, 3 kilometrelik parkuru en kısa sürede tamamlamak için ter döktü.

Yarışma nedeniyle Gazi Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı. Yarışmayı tamamladıktan sonra rahatsızlanan bazı sporcu ve vatandaşlara, sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Organizasyonda ayrıca engelli sporcular için de temsili olarak yarış düzenlendi. Engellilerle beraber AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de koştu.

Genel klasman erkekler 10 kilometre koşusunda, Kenyalı atlet Kiplimo Kimutai birinci, Türk atlet Mert Girmalegese ikinci, Etiyopyalı atlet Sulti Gure Timbire de üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Etiyopya'dan Meskerem Sefiu Amare, ikinciliği Sebahat Akpınar, üçüncülüğü de Nursel Karataş elde etti.

Organizasyonda en iyi Türk erkek sporcular kategorisinde Mert Girmalegese, Nuri Kömür ve Muzaffer Bayram, en iyi Türk kadın sporcular kategorisinde de Sebahat Akpınar, Nursel Karataş ve Elif Karabulut dereceye girdi.

Yarışta genel klasman kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira, halk kategorisinde ise birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 lira ve madalya verildi. Ayrıca çeşitli yaş kategorilerinde dereceye girenlere de ödül ve madalya takdim edildi.

Törene, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş ve milli atlet Halil Akkaş da katıldı.

Kaynak: AA