Satrançta Söz Sahibi Olmak İstiyorlar

Hassa ilçesinde, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından satranç turnuvası gerçekleştirildiTurnuva Baş Gözlemcisi Aladağ:'Satrançta Hatay olarak Türkiye'ye de söz sahibi olmak istiyoruz'.

Hatay'ın Hassa ilçesinde, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 170 sporcunun katılımıyla satranç turnuvası düzenlendi.

Hatay'ın tüm ilçelerinden gelen ilk, orta ve lise öğrencilerinin katıldığı satranç turnuvasında 170 lisanslı sporcu ter döktü.

Hassa kapalı spor salonunda Gençlik Haftası münasebetiyle yapılan turnuvada, 7-17 yaş arasındaki öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Turnuva Baş Gözlemcisi Ersin Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Satrançta Hatay olarak Türkiye'ye de söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

İl genelinden 170 sporcunun müsabakalarda ter döktüğünü belirten Aladağ, 'Bugünkü satranç turnuvası Gençlik Haftası dolayısıyla gerçekleşti. Öğrencilerimiz hem kendilerini test etme imkanı buldular, hemde satranç sporunu daha ileriye götürmenin temellerini attılar.' dedi.

Hatay olarak Türkiye Satranç Milli takımında 6 sporcuyla yer aldıklarını aktaran Aladağ, 'İlimizdeki öğrencilerimiz, satrançta adından söz ettirmeye başladılar. 2 sporcumuz uluslararası ünvana sahipler. İnşallah hedefimiz, milli sporcu sayımızı Hatay olarak 10'a çıkarmak ve uluslararası alanlarda dereceler elde ederek ülkemizi temsil etmektir.' diye konuştu.

- Hedefim Milli formayı giymek

Hassa Çardak Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Ziya Başar ise, Türkiye'yi satrançta uluslararası alanda temsil etmek istediğini belirtti.

Satrancı çok sevdiğini anlatan Başar, 'Gençlik haftasındaki bu turnuva kendimizi göstermemizi imkan verdi. İlden gelen birçok arkadaşımızla tanışma imkanına sahip olduk. Benim tek hedefim var satranç milli takımında yer almak, bunun için her zaman çalışıyorum. İnşallah emeklerimin karşılığını alırım.' şeklinde konuştu.

Başar, ilçelerinde daha çok satranç turnuvalarının olmasını diledi.

Dereceye giren sporcular, toplamda bin lira para ve madalya ile ödüllendirildi.

Kaynak: AA