Melih Gökçek: Elimizde daire kalmadı, TIR vereceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan ASKİ Spor Kulübü güreşçileri Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’i makamında kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazanan ASKİ Spor güreşçileri Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’ü makamında ağırlayarak şampiyonluklarını kutladı. Kabulde yaptığı konuşmada Gökçek, “Tarih yazan pehlivanlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gökçek bu başarıda en önemli rolün, pehlivanlara ve hocalara ait olduğunu vurguladı.

Taha Akgül’ün 1 olimpiyat, 2 dünya, 5 Avrupa şampiyonluğu; Rıza Kayaalp’in de 2 dünya, 7 Avrupa şampiyonluğu olduğunu hatırlatan Gökçek, “ASKİ Spor olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak spora vermiş olduğumuz desteğin karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz. Ben de belediye başkanı olarak gerçekten gurur duyuyorum. İnşallah bu şampiyonlarımızın ve şampiyonluklarımızın sayısı artar. Gençlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Melih Gökçek: Elimizde daire kalmadı, TIR vereceğiz

"7. Avrupa Şampiyonluğunu kazandım"

7. Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandığını ifade eden ASKİ Spor güreşçisi Rıza Kayaalp ise şöyle konuştu:

“Bu başarılar geliyorsa arkamızda büyük bir destek sayesinde geliyor. Çünkü belediyeler özellikle güreşe çok büyük destek veriyor. Bunda da sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en büyük desteği verenlerden bir tanesi. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Bu destekleri boşa çıkarmayarak sonuna kadar savaşıp, bayrağımızı göndere çektirmeyi ve İstiklal Marşımızı söyletmeyi başarıyoruz. Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum, bize gösterdiği ilgiden ve destekten dolayı.”

"Bundan sonra da yeni şampiyonluklar gelecek"

Başkan Gökçek’e teşekkürlerini ifade eden Taha Akgül de, “Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında ülkemizi en iyi temsil etmeye çalışan sporcularız” dedi.

5. Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandığını söyleyen Akgül, serbest güreş tarihinde rekorun kendisinde olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte başkanımız sağ olsunlar her zaman yanımızdaydı, maç öncesi ve maç sonrasında. Özellikle olimpiyatlardan önce ve olimpiyatlardan sonra verdiği destek, sadece müsabakadan sonra şampiyon olduğumuz zaman değil; öncesinde ve sonrasında desteğini hiç esirgemiyor. Biz de her gittiğimiz yerde önce ülkemize hizmet ediyoruz, daha sonra da Ankara Büyükşehir Belediyemiz’e ve her gittiğimiz yerde biz bu desteği, bu başarının sebebini söylemeye çalışıyoruz. Başkanımız güreşi çok seviyor, ata sporu ve maneviyatı olan bir spor.”

Melih Gökçek: Elimizde daire kalmadı, TIR vereceğiz

Bundan sonraki süreçte de yeni şampiyonlukların geleceğini kaydeden Akgül, “Biz sadece Ankara’nın değil; tüm Türkiye’nin en gözde sporcularıyız, inşallah Türk sporunu en iyi yerlere götürmek için yine mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Gökçek: "Şampiyonlarımız, bizde verecek ev bırakmadılar"

Şampiyonların düşüncelerini dile getirmesinin ardından Başkan Gökçek, esprili bir dille, “Maşallah bizde şampiyonlarımıza verecek daire kalmadı. Bu sefer meclise teklif edeceğim. Şampiyonlara tır verilmesini isteyeceğim. Yakışan tır olur herhalde. O zaman iyi idman da yaparlar. Gurur duyuyorum iyi ki varlar. Bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Gökçek, şampiyonlarla ve aldıkları kupayla birlikte fotoğraf çektirdi.

Melih Gökçek: Elimizde daire kalmadı, TIR vereceğiz

Kaynak: İHA