Göztepe Ve Samsunspor 35. Randevuya Çıkacak

TFF 1. Lig takımlarından Göztepe ve Samsunspor ligin 33. haftasında oynayacakları müsabaka ile 35. kez karşı karşıya gelecekler.

Hafta sonu İzmir’de karşılaşacak olan Göztepe ve Samsunspor, bu zamana kadar resmi olarak 34 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 17’sini Göztepe kazanırken, 10 maç ise Samsunspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İki takım arasında oynanan 7 mücadelede ise galip gelen taraf çıkmadı. 31 karşılaşmanın 16’sı Göztepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İzmir’de oynan 16 karşılaşmada Göztepe, Samsunspor’a karşı 9 galibiyet alırken, 4 maç berabere bitti. Samsunspor, deplasmanda sadece 3 maçta galip gelen taraf oldu.

Kırmızı-beyazlı ekip, bu zamana kadar oynanan 34 karşılaşmada Göztepe’ye 32 gol atarken, sarı-kırmızılı takım ise rakip fileleri 47 kez havalandırdı.

Karşılaşma öncesinde Samsunspor 33 haftada topladığı 35 puanla küme düşme potasının 2 puan önünde 13. sırada bulunuyor. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Göztepe ise 49 puanla Play-Off’un son basamağı olan 6. sırada bulunuyor. Küme düşmeme mücadelesi veren Samsunspor’u 31 puanlı Bandırmaspor, 33’er puanlı Büyükşehir Belediyesi Gaziantep, Şanlıurfaspor ve 34 puanlı Adana Demirspor takip ediyor. Play-Off mücadelesi veren Göztepe’yi ise 48 puanlı Ümraniyespor ve 47 puanlı Altınordu takip ediyor.

Pazar günü saat 17.00’de Bornova İlçe Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Kaynak: İHA