Erkek Voleybol Milli Takımı Kampa Girdi

2018 Dünya Voleybol Şampiyonası için Avrupa Kıta Elemeleri ve Dünya Ligi'de mücadele edecek A Milli Takım, çalışmalarına başladı.

2018 Dünya Voleybol Şampiyonası için Avrupa Kıta Elemeleri ve Dünya Ligi'de mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, kampa girdi.

İstanbul'daki Volley Hotel'de kampa giren milliler, antrenör Joshko Milenkoski yönetiminde, 22 Mayıs Pazartesi gününe kadar Burhan Felek Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürecek.

Dünya Şampiyonası Avrupa Elemesi'ne 2. etaptan başlayacak milli takım, maçlarını oynamak üzere 23 Mayıs Salı günü Fransa'nın Lyon şehrine hareket edecek. Milliler, 24-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak eleme maçlarında; Fransa, Almanya, Ukrayna, Azerbaycan ve İzlanda ile mücadele edecek. Toplam altı grupta yapılacak ikinci etap Avrupa elemelerinde, gruplarında birinci olan altı takım, finallere katılmaya hak kazanacak. Gruplarında ikinci olan altı ekip ise üçüncü etap Avrupa elemelerinde yer alacak ve bu grubu birinci bitiren takım da finallere katılacak.

Milli takım, 2-4 Haziran'da ise 12 takımın katılacağı Dünya Ligi mücadelesine başlayacak. 3 hafta sürecek grup müsabakaları sonucunda, 12 takımlı ligde oluşacak sıralamaya göre dört takım 23-25 Haziran'daki finallerde oynama hakkı elde edecek.

A Milli Voleybol Takımı'nın 18 kişilik kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

Emre Batur, Hasan Yeşilbudak, Burutay Subaşı, Samet Faik Güneş, Caner Dengin (Halkbank), Caner Pekşen, Arslan Ekşi, Mert Marko Matic (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) Baturalp Burak Güngör, Vahit Emre (Ziraat Bankası), Gökhan Gökgöz, Yiğit Gülmezoğlu, Mustafa Koç (Arkasspor), Serhat Coşkun (Afyon Belediyesi Yüntaş), Alperay Demirciler, Metin Toy (Fenerbahçe), Murat Yenipazar (Hypo Tirol), İzzet Ünver (Maliye Milli Piyango).

Kaynak: AA