Anneler 'Futbolda Şiddete Karşı' Oynadılar

Denizli'de düzenlenen 'Annemle Futbol Oynuyorum' etkinliğinde anneler ve çocukları futbol oynayarak hem Anneler Günü'nü kutladı hem de futbolda şiddete karşı olduklarını gösterdi.

Denizli'de 'Annemle Futbol Oynuyorum' etkinliğinde anneler, çocuklarıyla futbol oynayarak hem Anneler Günü'nü kutladı hem de futbolda şiddete tepki gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından bir halı sahada gerçekleştirilen '10. Geleneksel Annemle Futbol Oynuyorum' etkinliğinde 48 anne ve çocuk, kurdukları 8'er kişilik 6 takımla futbol maçı yaptı.

Etkinliği izleyen babalar ise dışarıdan çocuklarına ve eşlerine taktik verdi, destek oldu.

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin patentinin kendilerinde olduğunu belirtti.

Futbolda şiddete karşı olduklarını böyle etkinliklerle göstermek istediklerini ifade eden Fil, 'Sporun temeline çocukları, anneleri ve babaları koyuyoruz. Şiddetten uzak, Anneler Gününe has bir organizasyon. Bunun ülkemizin her bölgesine yayılmasını istiyoruz. Ailelerin rahatlıkla futbol müsabakalarına gidip seyredebilecekleri bir ortam istiyoruz.' dedi.

Etkinlikte kızı Nida Melek ve oğlu Rauf Eymen ile futbol oynayan Nebahat Bozbel Armutçu, böyle bir organizasyona katılmaktan duyduğu keyfi tarif edemediğini aktardı.

Organizasyona 6 yıldır katıldığını dile getiren Armutçu, 'Amaç, futboldan ziyade güzel bir etkinlik yapmak. Öncelikle şehit annelerimizin hepsinin ellerinden öpüyorum. Onların anneler günü olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. İnşallah önümüzdeki sene hiçbir anne ağlamaz.' dedi.

Etkinliğe ilk kez katılan Nuran Bozbel de kızlarıyla futbol oynadığını, çok değişik bir duygu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA