17'Nci Türk Dünyası Ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni Başladı

17’nci kez düzenlenen Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni başladı. Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen şöleni yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.

Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve Avrasya Bir Vakfı tarafından üniversite hayatına Türkiye’de devam eden 16 farklı ülkeden öğrencilerin yer aldığı, 17’nci Kez düzenlenen Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanan şölen, Sultanahmet Meydanı’nda mehteran takımının gösterisiyle açılışını yaptı. Mehter takımının gösterisi meydanda bulunan yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi. Bu yıl 17’nci kez düzenlen şölende her yıl olduğu gibi katılımcı ülkenin öğrencileri, folklor ve müzik gösterileri sundu. Öğrenciler, düzenlenen bilgi yarışmasında yarıştı.

Şölenin düzenleyicilerinden olan Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram şölenin amacının ve hedefini anlattı. Bayram, “Sovyetler yıkılınca Türk Cumhuriyetleri ortaya çıktı ve Türkiye’ye öğrenciler gelmeye başladı.

Bu gelen öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak için bilgi yarışması şeklinde başladık daha sonra sadece Türk devletlerinden değil dünyanın her yerinden öğrencileri bir araya getirdik. Onların kaynaşmasını sağlamak ve geleceğin barış içersinde olmasını temin etmek amacıyla kültür, müzik alanında ve yarışma adı altında bir araya getiriyoruz. Dostluklar pekişsin, ülkeler yakınlaşsın istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA