Tokat'ta Uluslararası Yamaç Paraşütü Yarışması Başladı

Tokat’ta bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Cross Country Yamaç Paraşütü Uzun Mesafe Yarışması, 9 ülkeden 100 sporcunun katılımıyla başladı.

Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde bin 200 metre yükseklikte bulunan Mercimek Tepesi’nde düzenlenen Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması’na yurt içinden ve başta İran, Rusya, Tacikistan ve Kazakistan’dan olmak üzere 9 ülkeden sporcular katıldı.

Yarışmada yer alan sporculara bölge ve hava durumu ile teknik brifingin verilmesi sonrasında hazırlıklarına başlayan yarışmacılar sıra ile havalanmaya başlayarak en uzun mesafe rekorunu kırmaya çalıştı. Gökyüzünde spiral bir döngü ile yükselmeye çalışan paraşütler, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yarışma pazar günü yapılacak bireysel ve takım puanlarının hesaplanması sonrasında gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile sona erecek.

Yarışmanın ilk gününe özel olarak Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ve Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte protokol üyeleri Mercimektepe’de düzenlenen organizasyonu izlemeye geldi. Vali Cevdet Can, Mercimektepe’nin güzel bir yer olduğunu ve yamaç paraşütü için güzel bir alana sahip olduğunu belirterek, "Sporcuların çok beğendiği bir alan. İnanıyorum Tokat’ın tabiat turizmine, görsel turizmine etki sağlayacak bir etkinlik olarak desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Geçen seneye göre artış kaydeden yarışmacı sayısıyla ilgili olarak ise Vali Can, "Artış var. Hedefi de öyle koymak lazımı her geçen yıl artırabiliyorsanız, oraya ilgi alakayı daha da çoğaltabiliyorsanız o iş kalıcı olacak demektir, sürdürebilir olacak demektir" diye konuştu.

2 yıl önce düzenlenen etkinliklerde tandem uçuşu gerçekleştirmek isterken düşerek hafif şekilde yaralanan Vali Cevdet Can’a bu yıl tekrar uçmayı deneyip denemeyeceği de soruldu. Bu soruya olan cevabını peşin olarak hazırladığını dile getiren Vali Can, "Mevlana hazretlerinin sözünü biliyorsunuz. Acemilerin, gençlerin aynaya bakıp göremediklerini, tecrübeliler, ustalar tuğlaya bakınca görür diyor. Ustalara saygım var benim" dedi.

Tokat’ın yerel yamaç paraşütü pilotlarından Serdar Saçtı, tüm yönlere kalkış yapabilme fırsatı veren Mercimektepe’de daha büyük organizasyonlar da düzenlemek istediklerini söyledi.



Yarışmaya İran’dan katılan Lili Shaza, Tokat’a 2 yıl öncede gelerek Mercimektepe’de uçtuğunu fakat ilk kez müsabakalara katıldığını ifade ederek, "İlk defa yarışma oldu burada, yani ilk yarışma. Çok tanımıyorduk burayı. Ama dün iyi bir uçuş yaptık. Bugün de hava çok güzel. Umarım iyi bir uçuş yaparız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA