Atletizm Federasyonu'ndan, İslam Ülkelerine Birlik Çağrısı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, tüm Müslüman ülkelerin atletizm federasyonlarını bir araya getirmek istediklerini belirterek, “Ülke federasyon başkanlarıyla Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın himayesinde bir toplantıda buluşabilmek, İslami Dayanışma Oyunlarının atletizm kolunu da birlik haline getirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, İslami Dayanışma Oyunları bünyesinde yer alan ülkelerin atletizm federasyonlarını İslami Dayanışma Atletizm Birliği çatısı altında toplamak için girişimlerde bulundu. Bu amaç doğrultusunda 56 ülkenin atletizm federasyonuna mektup gönderen Türkiye Atletizm Federasyonu; Akdeniz Ülkeleri Atletizm Birliği, Balkan Ülkeleri Atletizm Birliği, Avrupa Atletizm Birliği gibi bir birlik oluşturmayı hedefliyor.

İslami Dayanışma Atletizm Birliği hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’nin öncülüğünde kurulmasını istedikleri birlik hakkında, “İslam Dayanışma Oyunları’na alakalı ciddi bir kafileyle gideceğiz ve ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu temsille birlikte bizim şu anki mevcut İslami Dayanışma Oyunları içinde bulunan bütün ülkelerin atletizm federasyonu başkanlarına mektup yazarak İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde İslami Dayanışma Atletizm Birliği’ni kurabilmeyi arzu ediyoruz. Bunun da Türkiye öncülüğünde yapılan bir çalışma olmasını arzu ediyoruz. Böyle bir sistemi kurup sonra da bununla ilgili gerekli çalışmaları yaparak böyle bir girişimde bulunduk” şeklinde konuştu.



“İslami Dayanışma Oyunları’nın atletizm kolunu birlik haline getirmeyi arzu ediyoruz”

56 ülkenin atletizm federasyonunu bir araya getirmeyi planladıklarının altını çizen Çintimar, “Biz şu anda tüm ülkelere niyetimizi açıklayan bir mektup gönderdik. Azerbaycan’daki yarışmalar esnasında oradaki ülke federasyon başkanlarıyla bir yemekte buluşabilmek, müsait olursa Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın himayesinde bir toplantıda buluşabilmeyi arzu ediyoruz Bu fikrimizi orada insanlara Sayın Bakanımızın huzurunda arz edip, bundan sonra da bunun çalışmasını Bakanımızın desteğiyle yapıp, İslami Dayanışma Oyunlarının atletizm kolunu da birlik haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA