Voleybolda Hedef Dünya Şampiyonası

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Voleybol Takımı, 1921 Mayıs'ta Avrupa kıta elemelerinde Dünya Voleybol Şampiyonası vizesi almak için mücadele edecek Milli takım antrenörü Doğancı: 'Bizim bu jenerasyonumuz son dönemdeki en kapasiteli, en gelecek vaat eden grup ancak geliştirmemiz gereken çok şey var' 'Geçmişte okul için engel gibi görülen spor, şu an okula destek, daha iyi okullarda okuma fırsatı olarak değerlendiriliyor'.

ALİ KORKMAZ - 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri'nde mücadele edecek milli takımın antrenörü Mustafa Suphi Doğancı, milli takım jenerasyonunun son dönemdeki en kapasiteli grup olduğunu ancak geliştirmeleri gereken çok şey bulunduğunu söyledi.

Doğancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in kamp yapmak için ideal bir yer olduğunu, oyuncuların çoğunun müsabakalarını tamamlayıp 1-2 gün içinde kampa geldiğini belirtti.

Şartların uygun olmasının yorgunluğu unutturduğunu kaydeden Doğancı, dünya şampiyonasına gitmek için karşılaşacakları ekiplerden Hollanda ve Rusya'nın sert ekipler olduğunu kaydetti.

- 'Geliştirmemiz gereken çok şey var'

Doğancı, Rusya'nın son Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

'Bizi yenerek şampiyon olmuşlardı. Görüntülerini izlediğimizde çok komple, sert bir takım olduklarını görüyoruz. Son 10 yıldır milli takımları yakından takip ediyorum ve sıkça görev yapıyorum, Bizim bu jenerasyonumuz son dönemdeki en kapasiteli, en gelecek vaat eden grup ancak geliştirmemiz gereken çok şey var. Hırvatistan daha zayıf bir rakip ama Hollanda ve Rusya maçları bizim için önemli bir test olacak. Kapasiteliyiz diyorsak, bunu sahada göstermemiz lazım. Sistemimizi oturtabilirsek sonuç alabileceğimizi düşünüyorum.'

- 'Aileler çok destek oluyor'

Yaklaşık 20 yıldır altyapılarda görev yaptığını anlatan Doğancı, voleybolda en büyük değişimin A Milli Takım'ın 2003'te Avrupa şampiyonasında ikinci olmasıyla yaşandığını savundu.

Doğancı, okulların voleybol oynayanlar için burs vermeye başladığını, velilerin de voleybolun çocukların akademik geleceği için fırsat olduğunu gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

'Geçmişte okul için engel gibi görünen görülen spor şu an okula destek, daha iyi okullarda okuma fırsatı olarak gözüküyor. Herkes çok hevesli, bence en büyük fark ailelerin çocuklara çok fazla destek olması. Bu da kulüplerin şartlarını geliştirmesi, hükümetimizin, devletimizin yeni tesisler inşa etmesi, bu tesislerde daha iyi şartlarda antrenman yapılması, bunların hepsi işi tetikleyen şeyler ama hem velilerin desteği, kulüplerin de artan popülerlikle birlikte maddi kaynaklarını artırması çok olumlu yönde etkiledi.'

Türkiye'deki bir çok kulübün altyapılarının uluslararası standartta olduğunu kaydeden Doğancı, 'Yurt dışında bir çok kulüpte olmayan imkanlarımız var. Son 10 yıldır hemen hemen her Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonasında madalya kovalıyoruz. Yakında da etkilerini A Milli Takım'da görürüz.' değerlendirmesini yaptı.

- Elemeler

Dünya şampiyonasına katılmak için Avrupa elemelerinin ikinci turunda F Grubu'nda 19-21 Mayıs'ta Hırvatistan, Hollanda ve Rusya ile karşılaşacak Türkiye, Turgutlu'daki Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'ndaki müsabakalarda 19 Mayıs Cuma günü Hırvatistan'la, bir gün sonra Hollanda'yla, 21 Mayıs Pazar günü de Rusya ile karşılaşacak. Grubu lider tamamlayacak ekip, dünya şampiyonasında mücadele etme hakkı kazanacak.

İzmir kampını tamamlayan ve Turgutlu'ya geçen milli takımın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Aslıhan Kılıç, Ayçin Akyol, Buket Gülübay, Ceren Nur Domaç, Çağla Erdem, Ezgi Akyaldız, Melisa Memiş, Saliha Şahin, Selmin Karahan, Sinem Bayazıt, Tuğba Şenoğlu, Tutku Burcu Yüzgenç, Yasemin Güveli, Zehra Güneş

Kaynak: AA