Trabzon'da Okulsporları Hokey Yıldızlar Grup Müsabakaları Sona Erdi

Dünyanın birçok ülkesinde en popüler branşlardan biri olan ve olimpik sporlardan hokeye ilgi, Türkiye ve Trabzon’da da hızla artıyor.

Bugüne kadar birçok branşta, oldukça büyük organizasyonlara imza atan Trabzon, ilk kez bu hokeyde grup maçlarına ev sahipliği yaptı, Okulsporları Hokey Yıldızlar Grup Birinciliği Araklı’da yapıldı. Farklı illerden 21 takımda yer alan 500 kız ve erkek sporcunun katıldığı müsabakalara halkın da ilgisi büyük oldu.

Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan Okulsporları Hokey Yıldızlar Grup müsabakaları sonunda gruplarında kızlarda Ordu Fatsa Sakarya Ortaokulu ve Gaziantep Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu, erkeklerde ise Diyarbakır Kayapınar Halk Eğitim Merkezi ekibi ile Ordu Fatsa Sakarya Ortaokulu birinci oldu. Bu okullar, Konya ve Osmaniye’de düzenlenecek olan Okulsporları Hokey Yıldızlar Türkiye Final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

İlçe stadındaki müsabakaların ardından düzenlenen törende dereceye giren takımlara madalyalarını, Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Keskinsoy verdi. İl Müdürü Öztürk, “Bu spora Trabzon halkının da merakla yaklaşımı ve bu branşı oynamak isteyenlerin sayısının hızla artması son derece sevindirici” diye konuştu.

Kaynak: İHA