Otomobil Sporlarında Yeni Yıldızlar Aranıyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından Fiat sponsorluğunda gerçekleştirilen 'TOSFED Yıldızını Arıyor' projesinin kayıtları açıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Fiat sponsorluğunda gerçekleştirilen 'TOSFED Yıldızını Arıyor' projesinde kayıtlar alınmaya başlandı.

Federasyondan yapılan açıklama göre, belirtilen kriterlere uygun sürücüler, ilk olarak 'https://lisans.tosfed.org.tr' adresinde yer alan TOSFED Lisans Sistemi'nden 500 lira karşılığı ulusal pist yarışmacı lisansı alması gerekiyor. Katılımcılar, daha sonra projenin internet sitesi 'www.tosfedyildiziniariyor.com'da yer alan formu doldurarak resmi başvurularını tamamlayacak.

Projede, 18-25 yaş arası genç ve yetenekli sürücülerin keşfedilmesi hedefleniyor. Katılım sayısı 1000 kişi ile sınırlandırılan ve kayıtları 31 Mayıs'a kadar devam edecek proje kapsamında, TOSFED Körfez Yarış Pisti ve daha sonra açıklanacak farklı bölgelerde temmuz ayından itibaren yapılacak elemelerde, tüm katılımcılar Fiat Egea yarış otomobili kullanacak. Elemeler sonunda en başarılı 35 erkek ve 5 kadın olmak üzere toplam 40 sürücü belirlenecek ve bu 40 sürücüye, TOSFED tarafından profesyonel pilotlar ve eğitmenler gözetiminde ileri sürüş teknikleri ve pist pilotluğu eğitimi verilecek.

Finalist 40 sürücü arasında yapılacak eleme yarışı sonunda, en başarılı 10 erkek ve 2 kadın seçilerek TOSFED Yıldızını Arıyor 2017'de Fiat Egea yarış otomobilleri ile yarışmaya hak kazanacak. Seçilecek 12 kişinin lisans bedelleri geri iade edilecek ve yarış dönemlerindeki tulum, kask, eldiven gibi yarış ekipmanları, konaklama, ulaşım gibi tüm giderleri TOSFED tarafından karşılanacak.

Kaynak: AA