Keçiören Okullar Ligi Basketbol Şampiyonları Belli Oldu.

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gençlere sporu sevdirmek ve onları spora yönlendirmek amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Keçiören Okullar Ligi’nin basketbol final müsabakaları sonuçlandı. Basketbol branşında dereceye giren öğrencilerin madalyalarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak taktı.

Müsabakalarda ortaokul kızlar ve ortaokul erkekler kategorilerinde 22 okuldan toplam 400 öğrenci yarıştı. Ali Özdemir Spor Tesisleri’nde düzenlenen final müsabakalarında öğrenciler, şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Başkan Mustafa Ak, müsabakalara katılan ve dereceye giren bütün öğrencileri kutlayarak, “Düzenlemiş olduğumuz turnuva ile öğrenciler birbirlerini tanıyor ve okullar arasındaki ilişkiler gelişiyor. Bu turnuvaya katılan değerli çocuklarımız, sizlerin gelecekte anlatacağınız güzel anılarınız olacak. Aranızdan ileride milli formayı da giyecek olan büyük sporcuların çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Dünyaca ünlü basketbolcu ve şu an Basketbol Federasyonu Başkanı olan Hidayet Türkoğlu’nun da okulda keşfedildiğini vurgulayan Başkan Ak, “Turnuvamızda dereceye giren okullarımıza düzenleyeceğimiz Gençlik Şöleni’nde malzeme yardımında bulunacağız. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık da, düzenlenen bu turnuvaya katılan gençlerin Türk sporu adına güven ve umut tazelediklerini söyleyerek, “Genç sporcularımıza bundan sonraki yaşamlarında katılacakları spor turnuvalarında da başarılar diliyorum” dedi.

Basketbol takımlarının final karşılaşmalarını Başkan Ak’ın yanı sıra, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Keçiören Bağlumspor Kulüp Başkanı Levent Kızılalp, AK Parti Keçiören İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek ve çok sayıda sporsever de izledi.

Kaynak: İHA