Berat Kandili'nde Eyüp'te Eller Semaya Açıldı

Berat Kandili’nde on binler yine Eyüp Sultan’a akın etti. Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için İslam dünyasının önemli kutsal mekanlarından olan Eyüp Sultan’da buluşarak ellerini semaya açtı.

Berat Kandilli dolayısıyla yurdun dört bir tarafından gelen vatandaşlar Eyüp Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde ilahiler dinledi. Akşam namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı. Kılınan namazın ardından Eyüp Belediyesi vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran ikramında bulundu. İkramdan tatmak isteyen vatandaşlar cami avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken, Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrine de ziyarette bulundular.

Eyüp Sultan’dan tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya selamlar, sevgiler gönderiyorum”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da bu mübarek gecede Eyüp Sultan Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye görevlilerinin hazırladığı ikram tezgahının başına geçerek vatandaşlara kavurmalı pilav dağıtan Başkan Remzi Aydın burada yaptığı açıklamada, “Mübarek Beraat Kandil’imizin ülkemize milletimize tüm İslam alemine hayırlar, bereketler, mutluluklar, sağlıklar ve huzurlar getirmesini Rabbimden temenni ediyorum. Kandiller insanların kaynaştığı, sevginin muhabbetin ve kardeşliğin arttığı özel günlerdir. Hayırlara vesile olsun inşallah. Eyüp Sultan’dan tüm İstanbul’a tüm Türkiye’ye ve tüm Dünya’ya selamlar sevgiler gönderiyorum” dedi.

Kaynak: İHA