Esat Delihasan Açıklaması 'Şampiyonada En Yakın Rakibimize 6 Madalya Fark Attık'

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Şampiyonası’nda en yakın rakiplerine 6 madalya fark attıklarını belirterek, bunun gurur verici olduğunu ifade etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İhlas Haber Ajansı muhabirine, Avrupa Şampiyonası’nda alınan başarılar, İslam Oyunları, Olimpiyatlar ve gelecekteki hedefler hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Şampiyonası’nda alınan başarının yıllardan beri süre gelen bir başarı olduğunu belirten Delihasan, "Türkiye’de bunu taçlandırmak bizim için güzel oldu. Son 3-4 yıldır Avrupa’da en çok madalya alan federasyonuz. Erkek Kumite Takımı, üst üste 3. kez final yapma başarısı gösterdi. Bu finallerin ikisinde de birinci oldu. Burada da birinci oldu. Toplamda 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz alarak çok iyi başarı elde ettik. Bütün ferdi maçlarda madalya mücadelesi verdik. 11 tanesini aldık, 1 tanesinde sporcumuz 5. oldu. Kadın takımı katada 3., kumitede 2. oldu. Erkek takımımız kumitede 1., genel klasmanda da 1. oldu. Bu şampiyonada en yakın rakibimize 6 madalya fark attık. Bizim için gurur verici bir tablo" şeklinde konuştu.



İslam Oyunları’nda hedef madalya

Bakü’de düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Delihasan, "Orada da bazı kategorilerde farklı takımımız olacak. Sporcularımızın hepsi başarılı olacak. Onlara güveniyoruz. İnşallah başarılı olacaklar. Şampiyon olmaları için tatamiye çıkmalarını bekliyoruz. Ellerinden geleni yaparlarsa ülkemizi yine sevindirirler" ifadelerini kullandı.

"Olimpiyatlar’ı yıllardır bekliyorduk"

Karate’nin 2020 Olimpiyatları’nda Olimpik spor olarak yarışılacağının hatırlatılması üzerinde açıklamalarda bulunan başkan Delihasan, "Yıllardır beklediğimiz bir şeydi. 2012’de hazırlandık olmadı. 2016’da kenarından geçti. Sonunda 2020 yılında nihayet oldu. Amacımız bütün sporcularımızın orada yarışması. Bütün çalışmalarımız Olimpiyatlar için. 2018 itibariyle Olimpiyat Elemeleri devam edecek. İslam Oyunları’ndan sonra Ramazan’da 1 aylık ara var. Daha sonra ekibimiz çalışmalarına devam edecek" açıklamasında bulundu.

"Şu anda ilk hedef İslam Oyunları"

Hedeflerin bitmediğini belirten Esat Delihasan, "Şu anda ilk hedef 4. İslami Dayanışma Oyunları. A takımın 2018 için hazırlıkları var. Yıl sonunda gençlerin Dünya Şampiyonası var. 2018 yılında Gençlik Oyunları için seçme yapılacak. Onun planlamasını yapmamız gerekiyor" dedi.



"Gençlerle, tecrübelileri bir araya getirdik"

Karate Milli Takımı’nı iki sene önce gençleştirdiklerini söyleyen Delihasan, "Bu çalışmalarımızı başarılı şekilde sürdürüyoruz. Gençlerle, tecrübelileri bir arada tutup, dinamik bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Rakiplerimiz bu konuda hata yapıyor. Böyle devam etsinler. Biz gittiğimiz yolun doğru olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA