Muzaffer Ilıcak Açıklaması 'Dopingsiz Şampiyonlar İstiyoruz'

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, "Çocukları uyuşturucudan ve dopingden korunmanın tek yolu ufak yaşta çocukları temiz spora alıştırmaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Hankido-Kumdo-Hankumdo-Kunmudo-Sunmudo branşları ve European & Middle East Hapkido Martial Arts Assosication 2017 yılı faaliyet programında yer alan antrenör vize seminerleri 5-6-7 mayıs 2017 tarihlerinde Bodrum’da gerçekleşti. Turgutreis Uygulama Otelcilik Okulu’nda yapılan seminerde Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak özellikle uyuşturucu ve doping konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Kerim Kulçak, Organizasyon Kurul Başkanı Emel Özhekim, Adana İl Başkanı Metin Ufuk, Çorum Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu İl Başkanı Kenan Biçer, Milas temsilcisi Tayfun Tuna, Teknik Komite üyesi Ahmed Vahba ve Teknik Komite üyesi Ahmet Rasim Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleştirilen seminerlere izleyiciler de büyük ilgi gösterdi.

"Çocuklarınızı spora alıştırın"

Çocukları doping ve uyuşturucudan korumak için küçük yaşta çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, "Çocuklar ve gençler sporla kötü alışkanlıklardan kurtulabilirler. Ebeveynler çocuklarına daha çok zaman ayırmalı. Zararlı ve ölümcül olan maddeler, yurdumuzun her ilinde okul önlerinde satılıyor. Hep beraber bunun tedbirini almamız lazım. Ve burada en önemli şey, devlet üzerine düşen görevi yapıyor. Okuldaki öğretmeni ve spor hocalarıyla, polisi ile, jandarmasıyla bir seferberlik var" diye konuştu.

Kaynak: İHA