Özel Sporcular Ve Avrupa Şampiyonundan ESOB'a Ziyaret

Fransa'da düzenlenen Özel Sporcular Kayak Dünya Şampiyonası'nda başarı elde eden Türkiye'nin tek lisanslı otistik sporcuları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül ile Avrupa Şampiyonu güreşçi Murat Ertürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat'ı ziyaret etti.

ESOB'dan yapılan açıklamada, Fransa'da Uluslararası Zihinsel Engelliler Federasyonu (INAS) tarafından düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası'nda küçük Slalomda dünya beşincisi ve Avrupa 4'üncüsü Aliye Zeynep ile dünya 14'üncüsü ve Avrupa 12'ncisi olan Muhsin Murat ile U23 Avrupa Şampiyonasında 86 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Murat Ertürk'ün ESOB Başkanı Fırat'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde mühendis Nesrin Kaya Bingül'ün desteğiyle başarı kazanan özel ikizlerle yakından ilgilenen TESK Yönetim Kurulu üyesi ve ESOB Başkanı Fırat, sporcuların antrenörleriyle sohbet etti.

Ziyaret esnasında Macaristan'da U23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 86 kiloda Avrupa Şampiyonu olan ve Türkiye'ye altın madalya kazandıran Murat Ertürk de yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü'nde güreş hayatını sürdüren Ertürk'ün şampiyona sürecini dinleyen Fırat, genç sporcuya başarılar diledi.

Fırat, şampiyon sporcuları altınla ödüllendirerek, 'Gösterdiğiniz başarı göğsümüzü kabarttı. Bundan sonra yine sizlerden madalyalar bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA