Milli Eskrimci İbrahim Açıklaması 'Yorucu Bir Süreçti'

Bir ay içinde Yıldızlar Kılıç Kategorisi’nde önce Avrupa ardından dünya eskrim şampiyonluğu elde eden milli sporcu İbrahim Ahmed Acar, “Yorucu bir süreçti, ama her yorucu sürecin arkasında güzel şeyler olacağını düşündüm ve bu sonuçları elde ettim" dedi.

Dünya Eskrim Şampiyonası’ndan Türkiye’ye birincilikle dönen İbrahim Ahmed Acar, Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Murat Atalı ve Milli Takımlar Baş Antrenörü Valery Shturbabin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında milli eskrimci İbrahim Acar, basın mensuplarının soruları cevaplandırdı. Şampiyonluğa gidilen süreçte neler yaptığının sorulmasına üzerine Acar, “Bu süreç kolay gelişmedi, kamplarla, antrenmanlarla gelişti. Yorucu bir süreçti ama her yorucu sürecin arkasında güzel şeyler olacağını düşündüm için bu sonuçları elde ettim” cevabını verdi.

“Çabalarımız meyvelerini vermeye başladı”

2007 yılında yönetimi geldiklerini ve bu tarihten itibaren eskrimde atılıma geçtiklerini söyleyen Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Murat Atalı, eskrimde son yıllarda alınan başarıların tesadüf olmadığını belirtti.

Murat Atalı, “Bu çabalarımız hemen 4-5 yıl sonrada meyvelerini vermeye başladı.

Görmediğimiz başarıları 2012 yılından sonra görmeye başladık. Bunları ifade etmemin sebebi İbrahim’in başarısının bir tesadüf olmadığı ortaya koymak içindir. Federasyonumuzun 94 yıllık tarihindeki en büyük başarısı İbrahim’le birlikte geldi. Bu başarı sistemli, düzenli çalışmasının bir sonucudur. Bu başarı büyük bir hazırlık aşamasının sonucudur” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından milli sporcu İbrahim’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye ettiği İbrahim Acar’ın ve kendilerinin yan yana yumruk kaldırırken çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu tablo takdim edildi.

Öte yandan, Türkiye Eskrim Federasyon Başkanlığı’nın verilerine göre, son 5 yılda Türkiye’nin Avrupa ve dünya şampiyonalarında aldığı başarılar şöyle:

2012 Dünya Şampiyonası: Burak Babaoğlu, Dünya 6’ncılığı, (Gençler Flöre)

2012 Avrupa Şampiyonası: Ilgın Sarban, Bronz madalya, (Yıldızlar Kılıç)

2012 Avrupa Şampiyonası: Iryna Kravchuk, Bronz Madalya (U23 Bayanlar Kılıç)

2013 Akdeniz Oyunları: İrem Karamete, Bronz Madalya (Büyük Bayanlar, Flöre)

2016 Avrupa Şampiyonası: Atakan Hazer, Bronz Madalya, (Yıldızlar, Kılıç)

2016 Rio Olimpiyatlarına Kalifikasyonla Kota Alınması: İrem Karamete (Büyük Bayanlar Flöre)

2017 Avrupa Şampiyonası: İbrahim Ahmed Acar, Altın Madalya, (Yıldızlar Kılıç)

2017 Dünya Şampiyonası: İbrahim Ahmed Acar, Altın Madalya, (Yıldızlar Kılıç)

Kaynak: İHA