Rotary Federasyonu Yeni Döneme Hazırlandı

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nda Temmuz ayında başlayacak yeni dönem öncesinde Kuşadası’nda 3 günlük toplantı düzenlendi. Federasyonun 2017-2018 dönemi Başkanı Lütfü Demir’in başkanlığında yapılan toplantıya, federasyona bağlı 8 ildeki 65 kulübün yeni dönemde görev yapacak başkanları, bölge görevlileri ve komisyonlarda görev yapacak Rotaryenler, federasyonun geçmiş dönem başkanları Pine Bay Otel’de yapılan 3 günlük toplantıda bir araya geldiler. Yeni dönem Başkanlarına bir dizi seminerin de verildiği toplantıda, yapılacak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bostanlı Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Federasyon başkanlığını İsmail Rodoplu’dan devralacak olan Lütfü Demir, yeni dönemde de Rotary’nin 6 temel ilkesine uygun çalışmalar yapılacaklarını söyledi.

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Rotary’nin kendinden önce hizmet ilkesini benimseyen gönüllülerle çok önemli projeler yaptığına vurgu yapan Demir, “Burada salonu kalabalık görmek beni heyecanlandırdı. Yeni dönemde farklı projelerimiz ile dolu dolu bir hizmet dönemi geçireceğiz” dedi.

Lütfü Demir, Rotary’nin dünya barışı ve insanlık için çalışan, toplum için örnek projeler hazırlayan gönüllü liderlerden oluşan dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayıp, “Bizler ‘kendinden önce hizmet’ sloganını ilke edindik. Rotaryenler her birisi birer liderdir. Fikirlerini paylaşır ve harekete geçer, çalışırlar ve yalnızca iyi işler yaparlar” dedi.

Kaynak: İHA